BALKABAKLI PEKMEZLİ KEK

BALKABAKLI PEKMEZLİ KEK

Balkabağı önceden benim için sadece tatlı olarak tükettiğimiz bir besindi. Ne zaman ki çocuk doktorumuz balkabağının besleyici özelliğinden ve faydalarından bahsedip mutlaka çocukların da tüketmesi gerektiğini söyleyince bu faydalı besini mutfakta nasıl daha etkin kullanabilirim diye düşünmeye başladım. Balkabağının başlıca faydalarını sıralamak gerekirse;
- Bağırsak kanserine karşı koruyucu etkisi vardır.
- Yüksek oranda lif içermesi sebebiyle, kilo vermeyi, zayıflamayı sağlar.
- Sindirim sistemini hızlandırır, rahatlatır, kabızlık sorununu çözümler.
- Bağırsak solucanları, bağırsak parazitleri, idrar kesesi hastalıkları ve prostat tedavisinde kullanılır. 

- Antioksidan özelliği sayesinde kolesterol hastalığına iyi gelerek kandaki yağ oranını düşürür.
- İçerdiği beta karoten sayesinde kalp hastalıklarına karşı da koruma sağlar.
- Kas faaliyetlerini de düzenleyerek vücuda direnç kazandırır.

Bu kadar faydasının yanısıra bir o kadar da lezzetli balkabağı ile yapılan kek bu kadar yumuşak ve lezzetli olabilir.


Malzeme Listesi
2 yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı balkabağı püresi
2 su bardağı organik tam buğday unu
1 su bardağı pekmez
3 yemek kaşığı keçi boynuzu unu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tarçın
1/4 çay kaşığı zerdeçal
1/2 çay kaşığı zencefil
1/4 çay kaşığı karanfil tozu
1/2 su bardağı iri kırılmış ceviz

  • 1 dilim balkabağını 1 bardak su ile kısık ateşte iyice yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirin. Pişen balkabaklarını ezip püre haline getirin ve iyice soğutun.
  • Yumurtaları beyaz krema haline gelene kadar çırpın. İçine sıvıyağ, pekmez ve balkabağı püresi ilave edin karıştırmaya devam edin.
  • Kuru malzemeleri ( tam buğday unu, keçi boynuzu unu,kabartma tozu, karbonat, tarçın,zerdeçal, zencefil ve karafil) ayrı bir yerde karıştırın ve kabaklı karışıma ilave edip pürüzsüz olana kadar düşük devirde çırpın.
  • En son iri kıyılmış cevizleri ekleyip spatula ile az karıştırıp yağlı kalıba dökün.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  • Soğuduktan sonra üstüne hindistan cevizi döküp süsleyin.


0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT