REÇELLİ RULO KURABİYE

Rulo kurabiyelerin insanı cezbeden çok güzel bir görüntüsü olduğunu düşünüyorum. Renkli döner şekli ile sanki lolipop şekerleri andırıyor. Yapımı hiç de zor olmayan bu kurabiyeler için evinizde reçel veya marmalet olması yeterli. Ben çocukların beslenmesi konusunu düşünerek içine ceviz de ilave ettim. Elinizde fındık veya badem varsa onlarla da çok güzel olacağına eminim.



 

Malzeme Listesi

125 gr. yumuşak tereyağ
1 su bardağı esmer şeker
1 yumurta
2 su bardağı organik tam buğday unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
içi için reçel, kırık ceviz

  • İlk olarak yağ ve esmer şekeri krema haline gelene kadar çırpın.
  • Yağ ve şeker karışımına yumurtayı ekleyin ve biraz daha çırpın.
  • Diğer tarafta kuru malzemeleri (tam buğday unu, kabartma tozu, vanilya) bir araya getirin ve önceden hazırladığınız karışıma katıp bir hamur elde edin.
  • Hazırlaması daha kolay olmacağı için hamuru ikiye bölün.
  • Her bir parçayı streç film üzerinde kare veya dikdörtgen bir şekilde açın.
  • Açtığınız hamurun üzerine reçel sürün ve ceviz serpin. Burada dikkat edilecek nokta hamuru sararken en son bitireceğiniz kısımın en ucuna kadar malzeme koymayın. Sararken içine konulan reçel o tarafa doğru toplanacağı için taşma yapabilir.
  • Daha sonra streç yardımı ile rulo şeklinde sarın ve buzdolabında 2-3 saat bekletin. Aceleniz varsa derin dondurucu da 30 dakika kadar tutmanız yeterli olur.
  • Buzdolabından aldığınız ruloları bir parmak kalınlığında  kesin ve yağlı kağıt üzerine serin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika altı pembeleşene kadar pişirin. 
  • Pişen kurabiyeleri ızgara teline alıp soğuyunca servis yapın.


0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT