YULAFLI BİSKÜVİ

YULAFLI BİSKÜVİ

Son dönemde diyetlerde ve sağlıklı beslenme programlarında yulaf ve yulaf kepeğinin sık olarak kullanılması bende daha ayrıntılı bilgi toplama ihtiyacı doğurdu. Ulaştığım bazı bilgileri de paylaşmak isterim.

Dünya sağlık örgütü, yulaftaki proteinin süt, et, yumurta kadar önemli ve soya fasulyesindeki protein ile eş değer olduğunu bildirmektedir. Yulaf kepeği ise; yulaf tanesini saran kabuk kısmıdır. Yulafın öğütülmüş hali değildir. Yulafın tamamını incelediğimizde, protein, lif, demir ve vitamin içeriğinin büyük bir bölümünün kabuğunda olduğunu görüyoruz. Yani yulaf kepeği ile, yulaftan almak istediklerimizin çoğunu alırken karbonhidrat ve yağ oranını azaltmış oluruz. Besin değeri açısından incelediğimizde ise, demir, manganez, çinko gibi mineraller, E vitamini, tiamin, niasin, riboflavin, folat ve diğer B grubu vitaminlerini içermektedir. Yulaf kepeğinin diğer faydaları arasında tokluk hissi vermesi, kan şekerini düzenlemesi, sindirim sistemini çalıştırması ve kollestrolü düşürmesi geliyor.

Yulaf ezmesi, yulaf kepeği ve buğday ruşeymini tereyağı ile buluşturunca diğer bisküvileri hiç de aratmayacak bir lezzet ortaya çıktı. Çocuklar da bu lezzeti hiç ayırt etmeden hakkını verdiler.


Malzeme Listesi

100 gr. yumuşak tereyağı
50 gr. esmer şeker
70 gr.yulaf ezmesi
70 gr. yulaf kepeği
70 gr. buğday ruşeymi
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı süt

  • Tüm malzemeleri karıştırarak kurabiye hamuru yapın.
  • Hamuru toparlamakta zorlanırsanız 1-2 kaşık sütü azar azar ilave ederek istenen kıvamı ayarlayabilirsiniz.
  • Hazırladığınız hamuru yarım santim kalınlığında açın. Hamuru iki streç arasına koyup bu şekilde açabilirsiniz.
  • Açtığınız hamuru kalıpla şekillendirin. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında 15 dakika pişirin.
  • Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekeri veya erimiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.
 

0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT