YULAFLI YABAN MERSİNLİ KURABİYE


Yulaflı, Yaban Mersinli Kurabiye
Son dönemde  "Unsuz" ve "şekersiz" güzel lezzetler yakalamak benim için yoğun ve zevkli bir uğraş olmaya başladı. İşte bu kurabiyelere bir yenisini ekledim. Bu kurabiyelerde ilk defa "Stevia" kullandım ve sonuçtan memnun kaldım. Şimdiye kadar toz tatlandırıcılar konusunda yapay içerikli olmalarından dolayı oldukça temkinli davranıp hiç kullanmamıştım. Ama Stevia bitkisinin şekere alternatif doğal bir bitki olduğu bilgisine ulaştım. Paraguay ve Brezilya'da yüzyıllardan beri tatlandırıcı ve tedavi edici özellikleri nedeniyle kullanılan stevia (şeker bitkisi, şekerotu) Japonya'da da otuz yılı aşkın bir süredir milyonlarca kişi tarafından tatlandırıcı ve gıda katkısı olarak kullanılmaktadır. Bu bitkiden elde edilen özütün, kan şekerini düzenleyici etkileri olduğu kabul edilmektedir. Stevia'nın insülin duyarlılığını ve hatta salınımını arttırıcı etkilerinin olduğunu gösteren bazı araştırmaların varlığı diyabet tedavisinde kullanımını destekler niteliktedir. Yine yapılan araştırmalara göre doğal bir tatlandırıcı olduğu için herhangi bir zarar veya yan etkisine rastlanmamıştır.

Malzeme Listesi
3 su bardağı yulaf ezmesi
2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
4-5 yemek kaşığı bal
1 ölçek stevia
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
1/2 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı kuru şekersiz yaban mersini
1 avuç kırık ceviz

  • İlk olarak hindistancevizi yağını ertitin ve ılıtın.
  • Yabanmersini ve ceviz hariç tüm malzemeri karıştırın.
  • En son şekersiz yabanmersini ve ceviz ilave edin.
  • Tüm malzemeler karştığında birbirini az da olsa tutacak bir karışım olacak.
  • Hazırladığınız karışımı kaşıkla yardımı ile fırın tepsisine dizin.
  • 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

2 comments :

  1. iyi günler tarifin içinde bal var tadlandırıcı kulanmak doğrumu .birde hindistan cevizi yağı bulmaktan zorlanıyorum zeytin yağı kullansam olurmu. teşekürler

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Stevia tamamen doğal bir tatlandırıcı. Bal ile birlikte kullanılmaması gerektiğine dair bir bilgiye şimdiye kadar rastlamadım. Bal ile yeterli tadı yakaladığınızı düşünüyorsanız tatlandırıcı kullanmayabilirsiniz.
      Hindistan cevizi yağı büyük marketlerde, organik ürün satan yerlerde ve aktarlarda bulunabiliyor. Tariflerde hindistan cevizi yağı yerine tereyağı kullanmanızı öneriyorum.

      Sil

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT