KEŞKÜL

Keşkül, Keskul

Keşkül mutfağımızın vazgeçilmez lezzeti olan sütlü tatlılar arasında kesinlikle akla ilk gelenlerden biridir. Sütün ve bademin birbirine çok yakıştığı geleneksel bir lezzettir. Hazırlaması çok pratik olan bu tatlı çok hafif ve leziz oluyor. Yaklaşan yaz ayları için formuna dikkat edenler keşkülü light sütle yaparak kalorisini azaltabilirler. Üstünü ise zevkinize göre file badem, tarçın veya toz fıstık ile süsleyebilirsiniz.


Malzeme Listesi

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı mısır nişastası

2 yemek kaşığı hindistan cevizi
3/4 su bardağı soyulmuş tuzsuz badem

1 paket vanilya

  • Sütü ve şekeri bir tencereye alıp ara ara karıştırarak kaynatın.
  • Diğer tarafta bademleri mutfak robotunda incecik çekin. Sütünüz kaynayınca bademleri ve hindistan cevizini süte katın ve 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
  • Bu sırada pirinç unu ve mısır nişastasını yarım bardak su ile karıştırıp pürüzsüz hale getirin ve kaynayan süte ilave edip sürekli karıştırın.
  • Muhallebi göz göz kaynamaya başlayınca altını kapatın ve vanilya ilave edip karıştırın.
  • Pişen muhallebiyi kaselere boşaltıp iyice soğuyunca üstünü istediğiniz gibi tarçın, file badem, toz fıstık vb. süsleyin.

0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT