LİMONLU HAŞHAŞLI MUFFİN

Limonlu Haşhaşlı Muffin


Evden gelen yoğun istek üzerine daha önce yaptığım ve sevilerek yediğimiz limonlu haşhaşlı muffini tekrar yaptım. Limonlu kek seviyorsanız bu tarifle yoğun lezzeti rahatlıkla hissedebilirsiniz. Haşhaş ise yerken ağızda ayrı bir zevk bırakıyor. 

Eskiden kek ve kurabiye yaparken tam buğday unu ve beyaz unu yarı yarıya kullanıyordum. Artık beyaz unu mutfaktan tamamen çıkardım desem yeridir. Neredeyse tüm tariflerde tamamen tam buğday unu kullanıyorum. Kabarmasından, yoğunluğundan ve lezzetinden son derece memnunum. Ayrıca pek çok yerde belirtildiği şekilde sağlıklı beslenmek insana gönül rahatlığı ile tüketebilme fırsatı veriyor.

Malzeme Listesi
3 yumurta
1 bardak kahverengi şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı limon suyu
1 limonun kabuk rendesi
3 su bardağı organik tam buğday unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı mavi haşhaş

  • Yumurtaları ve şekeri 2-3 dakika kadar çırpın.
  • Daha sonra sıra ile süt, zeytinyağı, limon rendesi, limonsuyu ekleyin ve karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir yerde bir araya getirip hazırladığınız karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
  • En son haşhaş ekleyip ıspatula ile karıştırın.
  • Hazırladığınız kek karışımını muffin kalıplarına 3/4 oranında dolacak şekilde koyun.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20-30 dakika kadar pişirin. 
  • Kürdan testi ile kontrol edip pişen kekleri soğumaya bırakın.

0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT