SÜRPRİZ TOP KEK

Havuçlu Top Kek

Bu keklere sürpriz demekte ki sebebim deneyen herkesin sade kakaolu kek olduğunu sanması. İçinde sürpriz olan havuç ve tadı hiç hissedilmiyor. Yine havuçtan dolayı bu top kekler yumuşacık oluyor. Aynı tazeliği oldukça uzun bir sürede koruyor. Eğer havuç sevmeyen çocuklar varsa bu şekilde yedirmek bir yöntem olabilir. Keklerin yağ oranı oldukça düşük. En güzeli de şekersiz olması. Anlayacağınız sağlıklı olması açısından tam not alıyor.

Malzeme Listesi
2 yumurta
6 yemek kaşığı bal
1/4 su bardağı süt
1/4 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı organik tam buğday unu
3 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
1 bardak havuç rendesi
Üzeri için 
Damla çikolata


  • Yumurtaları açık sarı renk alana kadar çırpın. Çırptığınız yumurtalara bal ilave edip homojen hale gelene kadar çırpmaya devam edin.
  • Yumurtalara süt ve yağ ilave edip karıştırın.
  • Diğer tarafta tüm kuru malzemeleri (un, keçiboynuzu unu, kabartma tozu, vanilya, kakao, tarçın ve zencefil) bir araya getirin ve hazırladığınız yumurtalı karışıma ilave edip karıştırın.
  • En son rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz havuçları ilave edin ve kısa bir süre karıştırın.
  • Hazırladığınız kek karışımını muffin kalıplarına üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde dökün.
  • Kalıplara döktüğünüz keklerin üzerine damla çikolata koyun.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında  yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Pişen keklerinizi fırından alıp tel üzerinde soğumaya bırakın.

2 comments :

  1. keklerim şuan fırında pişiyor mis gibi koktular... yüreğinize sağlık :)

    YanıtlaSil

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT