UNSUZ KURUYEMİŞLİ KRAKER


UNSUZ KURUYEMİŞLİ KRAKER

Tuzlu ve kraker severler için daha önce unsuz kraker tarifim olmuştu. Bu sefer kuruyemiş içeriği daha yoğun bir atıştırmalık öneriyorum. Tereyağından dolayı daha gevrek olduğu için bu krakerleri yemesi çok keyifli oldu. İster sade olarak ister benim gibi üstüne bir küçük parça peynir ile çayınızın yanında zevkle yiyebilirsiniz. Özellikle çocuklar yediği zaman içim çok rahat oluyor çünkü içeriği ile çok besleyici ve sağlıklı.


Malzeme Listesi 
1 su bardağı badem
1 su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
4 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı keten tohumu
6 yemek kaşığı ayçekirdeği içi
1/2 çay kaşığı tuz
1 yumurta
1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
2-3 kaşık yulaf kepeği
1 yemek kaşığı su


  • Badem, ceviz ve hindistan cevizini mutfak robotunda incecik hale gelene kadar çekin. Çok fazla çekerseniz kuruyemişlerin yağı çıkar.
  • Robottaki malzemeye ayçekirdeği, susam ve keten tohumu ekleyip çok az parçalayın. Ayçekirdekleri iri parçalı olarak kalabilir.
  • Robottaki malzemeye yumurta, yumuşak tereyağ ve tuz ilave edin karıştırın.
  • En son yulaf kepeğini ve malzemeyi tutması için suyu ilave edin. Bu aşamada hamurun kıvamına göre yulaf kepeği miktarını ayarlayabilirsiniz.
  • Elde ettiğiniz yumuşak hamuru iki yağlı kağıt arasında olabildiğince ince açın. Çok inceltirseniz hamur kırılır.
  • Açtığınız hamuru istediğiniz şekilde kesin. Kestiğiniz parçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Bunu yaparken geniş bir bıçağın sırtı veya spatula kullanabilirsiniz.
  • Hazırladığınız tepsiyi önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Hafif pembeleşen krakerleri fırından alıp soğumaya bırakın.

0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT