YAĞSIZ KAKAOLU PASTA

Yağsız Kakaolu Pasta

Doğum günü pastası denince hep akla bol kremalı pastalar gelir. Yaklaşan doğum günü için hafif bir pasta olması fikri ile yola çıktım. Yendikten sonra insanı rahatsız etmeyen ve damak da hoş bir tat bırakan bir pasta hedefledim. Sonunda hiç yağ ve krema kullanmadan, tam buğday unu ile deneyenlerin beğenisi kazanan lezzetli bir pasta ortaya çıktı. 

Krema olarak lor peynirini ve yoğurdu bir araya getirince oldukça sağlıklı bir pasta olduğu bir gerçek. Bu seferki pastayı muzlu ve çikolatalı yaptım ama siz zevkinize göre gibi lezzet verip süsleyebilirsiniz.


Pandispanya Malzeme Listesi

4 yumurta
1 su bardağı esmer şeker
1 su bardağı organik tam buğday unu
2 yemek kaşığı kakao
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya


  • 23 cm.lik kek kalıbının tabanına ölçüsü kadar yağlı kağıt serin. Kalıbın kenarlarını yağlamayın. Kekiniz kabarırken kenarlara tutunup kabaracaktır.
  • Yumurtaları ve şekeri yaklaşık 5 dakika çırpın.
  • Ayrı bir yerde elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı bir araya getirin. Tam buğday unu elenirken eleğinizde bazı buğday parçaları kalacaktır. Onları da mutlaka karışıma ilave edin.
  • Hazırladığınız unu yumurtalara ilave edin ve homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
  • Kek karışımını kalıbınıza dökün ve ardından tezgaha iki kez vurun. Hava kabarcıkları çıktığını göreceksiniz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Kürdan testi ile kontrol edin ve pişen kekinizi fırından alın ve soğumaya bırakın.


Ara kreması ve üst kreması için kullandığım ölçüleri ayrı olarak vermek faydalı olabilir. Farklı yerlerde ve miktarlarda kullanmak isterseniz kolaylık olur. Kremaları bir gün önceden yapıp ertesi gün kullanabilirsiniz.


Ara Krema için;
150 gr tatlı lor
150 gr. süzme yoğurt
4 yemek kaşığı pudra şekeri


Üst Krema için;
250 gr. tatlı lor
250 gr. süzme yoğurt
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1/2 çay kaşığı krem tartar (isteğe bağlı)


Tüm malzemeleri mutfak robotu veya çırpıcı ile pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın. Şeker oranını kendi zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. Vaktiniz varsa buzdolabında 1-2 saat bekletin.


Pastanın Yapımı:


  • Soğuyan kekinizi ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz parçaları bir bardak süt veya benim yaptığım gibi reçelli su ile ıslatın.
  • Kekin alt parçasını servis tabağına koyun ve ara kreması olarak hazırladığınız kremayı sürün. Üstüne kestiğiniz muz parçalarını ve damla çikolataları koyun.
  • Islattığınız ikinci kek parçasını kremanın üzerine kapatın. 
  • Kekinizin üstünü kaplamadan önce buzdolabında bir süre bekletebilme imkanınız olursa üst kremasını daha rahat sürebilirsiniz.
  • Kekinizin üstünü de hazırladığınız krema ila kaplayın.
  • Pastanızı krema ile kapladıktan sonra istediğinize göre süsleyin. Ben bu sefer üstünü rendelenmiş çikolata ile süsledim.

0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT