ŞEKERSİZ YABAN MERSİNLİ MUFFİN

Şekersiz Yaban Mersinli Muffin

Yağsız ve şekersiz yaban mersinli muffinler diğer meyveli muffinlerle çok rahatlıkla yarışacak lezzette oldular. Keklerin yapımı sadece dakikalar alıyor, o nedenle çok pratik. Kuru yaban mersini keklere ayrı ve farklı bir lezzet katıyor. Muffinleri servis yaparken eritilmiş çikolata ile süsleyip üstüne çikolata parçaları serperseniz dayanamayacağınız bir görüntü ortaya çıkıyor. 

Yaban mersini (blueberry) siyahımsı mor renklidir. Aynı familyadan olan cranberry ise turuncu ve kırmızı renklidir. Piyasada iki çeşit birbiri ile çok karıştırılmaktadır. Yaban mersini kurusu şeker içermezken, cranberry şekerlidir. Mutlaka şekersiz yaban mersini kurusunu tercih edin. Yaban mersini kurusu çok etkili bir antioksidan ve C vitamini kaynağıdır. Faydalarını araştırınca başlıca şunları sıralayabilirim; 
  • Diyabet hastalarında kan şekerini düşürücü ve dengeleyici, 
  • Göz hastalıklarında görme kabiliyetini artırıcı, 
  • İdrar yolu enfeksiyonlarında antibiyotik etkili, 
  • Bağırsaklara ve sindirim sistemine faydalıdır. 

Malzeme Listesi 
1 adet büyük yumurta (oda sıcaklığında) 
1/2 su bardağı bal 
1/3 su bardağı organik yoğurt 
1/3 su bardağı light süt 
2 su bardağı tam organik tam buğday unu 
1/2 paket kabartma tozu 
1/2 paket toz vanilya 
1 çay kaşığı toz tarçın 
1/2 su bardağı şekersiz kuru yaban mersini 

  • Öncelikle kuru yaban mersinlerini sıcak su içerisinde yaklaşık 10 dakika kadar bekletin. 
  • Bu sırada yumurtayı açık sarı bir renk alana kadar yaklaşık 2 dakika çırpın. 
  • Çırptığınız yumurtaya bal ekleyerek birbirine iyice karışana kadar karıştırın. 
  • Yumurtalı karışıma süt ve yoğurt ekleyerek pürüzsüz hale gelecek şekilde çırpın. 
  • Ayrı bir yerde bir araya topladığınız un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını hazırladığınız sıvı karışıma ilave edip karıştırın. 
  • Yaban mersinlerini sıcak sudan çıkarıp iyice süzün. Kek karışıma ilave edin ve karıştırın. 
  • Hazırladığınız kek karışımını muffin kalıplarına 3/4 oranında dolduracak şekilde koyun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. 
  • Keklerinizi kürdan testi ile kontrol edip ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın. 
  • Kekler soğuyunca üzerine tarçın ve pudra şekeri serperek veya benmari şeklinde eritilmiş çikolata ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT