HAVUÇLU CEVİZLİ KEK

Havuçlu Cevizli Kek


En son yaptığım havuçlu cevizli kek özelikle yurt dışında yılbaşında yapılan keklerin tadında oldu. Yoğun oranda havuç kullanarak yaptığım yumuşacık keke tarçın ve muskat rendesi eklenince inanılmaz hoş bir lezzet ortaya çıktı. Üstelik şekersiz ve kullanılan yağ oranı yok denecek kadar az. Havuçlu keklere özellikle cevizin çok yakıştığını düşünüyorum. Çocukların beslenmesini de dikkate alarak hiç tereddüt etmeden kullandım. Üzerine dökülen eritilmiş çikolata ise keki mükemmel şekilde tamamlıyor. Kek şekersiz olduğu için üstüne dökülen az miktardaki çikolata ile kendinizi şımartabilirsiniz. Katı diyet yapanlar ve formuna dikkat edenler ise sade bir şekilde zevkle yiyebilirler.

Malzeme Listesi
1,5 su bardağı tam buğday unu
2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı muskat rendesi
1 yumurta
1 yemek kaşığı eritilmiş hindistan cevizi yağı
2 yemek kaşığı organik yoğurt
1/2 su bardağı bal
1/4 su bardağı light süt
2 adet orta boy havuç
1/4 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Üzeri için;
50 gr. sütlü çikolata


  • Kuru malzemeleri (tam buğday unu, karbonat, kabartma tozu, vanilya, tarçın, muskat rendesi ve tuzu) bir araya toplayın.
  • Ayrı bir karıştırma kabında yumurta ve eritilip soğutulmuş hindistan cevizi yağını 1-2 dakika çırpın.
  • Çırptığınız yumurtaya yoğurt, bal ve süt ekleyerek tüm malzemeyi iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız yumurtalı karışıma kuru malzemeleri yavaşça ekleyin ve karıştırın. 
  • En son rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz havuçları ve iri kıydığınız ceviz parçalarını ilave edip kısa bir süre karıştırın.
  • Yaklaşık 20x20cm.bir kalıbı veya arzu ettiğiniz herhangi kek kalıbını iyice yağlayıp kek hamurunu kalıba dökün.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında ortalama 30 dakika pişirin. 
  • Kekinizi kürdan testi ile kontrol edin ve pişen keki soğumaya bırakın. 
  • Kekiniz iyice soğuduktan sonra küçük parçalanmış sütlü çikolataları benmari şeklinde eritin ve kekin üzerine döküp süsleyin.
  • Döktüğünüz çikolata iyice donunca kekinizi servis yapabilirsiniz

0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT