PEKMEZLİ KURABİYE

Pekmezli Kurabiye


Kurabiye yapmaya karar verdikten sonra tamamen evdeki malzemeye göre hareket ederek hazırladığım kurabiyeler oldukça lezzetli oldular. Denemediyseniz kurabiye yaparken yulaf unu denemenizi tavsiye ederim. Yulaf unu ile yaptığım kurabiyelerin dışı kıtır kıtır içi yumuşacık oldu. Üstelik katı yağ kullanmadan zeytinyağı ile hazırlanıyor. Rafine şeker yerine bal ve pekmezi karışık olarak kullandım. Benim gibi çok şekerli kurabiye tercih etmeyenler için şeker oranı yeterli oldu. Üzerini de farklı bir lezzet katmak düşüncesi ile susam ile süsledim. Siz zevkinize göre kurabiyelerin üzerine kırık fındık, ceviz, file badem koyabilir veya hiçbir şey koymayarak pişirip soğuduktan sonra pudra şekeri ve tarçın serperek süsleyebilirsiniz.

Malzeme Listesi
2 adet yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı light süt
3 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı pekmez
3 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
4 su bardağı organik yulaf unu
2 su bardağı organik tam buğday unu
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

üzeri için;
yumurta akı
susam


  • Öncelikle yumurtaları derin bir karıştırma kabında açık sarı bir renk alana kadar çırpın.
  • Ardından yumurtalara sıra ile zeytinyağı, süt, bal, pekmez ekleyerek pürüzsüz hale gelene kadar çırpmaya devam edin.
  • Diğer tarafta keçiboynuzu unu, kabartma tozu, vanilya, 3 su bardağı yulaf unu, 1 su bardağı tam buğday ununu bir araya getirin ve çırptığınız karışıma ekleyin.
  • Kalan birer bardak yulaf ve tam buğday ununu sıra ile yavaş yavaş ekleyin. Kurabiye yaparken bardak, yumurta büyüklüğü vb. ayrıntılar ölçüde farklılık yaratabileceği için kalan belli miktar unu azar azar eklemek faydalı olur. Elinize yapışmayan ve karıştırma kabından kolayca toparlanabilen bir kurabiye hamuru hazırlayın.
  • Kurabiyelerinizi arzunuza göre şekillendirin. Ardından önce yumurta akına daha sonra susama batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika altları hafifçe kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan kurabiyelerinizi soğumaya bırakın.

0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT