ZEYTİNYAĞLI TUZLU KURABİYE

Zeytinyağlı Tuzlu Kurabiye
Geleneksel olarak tuzlu kurabiye yapımında margarin veya tereyağı kullanılır. Mutfakta mümkün olduğunca zeytinyağı kullanmaya özen gösterdiğim için hazırladığım tuzlu kurabiyeleri de bu şekilde yapmayı tercih ediyorum. Sonuçtan da son derece memnun olduğumu söylemeliyim.

Zeytinyağı ve tam buğday unu kullanarak, gevrek ve ağızda dağılan kurabiyeleri kolaylıkla yapabilir ve zevkle yiyebilirsiniz. Yaptığınız kurabiyeleri hava almayan kutularda uzun süre aynı tazeliğinde muhafaza edilebilirsiniz.

Malzeme Listesi
1 adet yumurta
1 adet yumurtanın akı
2 çay bardağı sızma zeytinyağı
1/2 çay bardağı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı mahlep
2 çay kaşığı tuz
4-5 su bardağı organik tam buğday unu
1 paket kabartma tozu 

Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
çörek otu ve susam

  • Yumurta, yumurta akı, zeytinyağı ve sirkeyi derin kap içerisinde karıştırın.
  • Ardından mahlep, tuz, kabartma tozu ve unun yarısını ekleyip tüm malzemeyi karıştırın. 
  • Kalan unu yavaşça ilave ederek elinize yapışmayan ve karıştırma kabından rahatça toparlanabilen yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Hazırladığınız hamuru yaklaşık 2cm. kalınlıkta açın. 
  • İstediğiniz şekilde kesin veya kurabiye kalıbıyla şekillendirerek yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Kurabiyelerin üzerine önce yumurta sarısı sürün. Ardından çörek otu ve susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika hafif kızarana kadar pişirin.
  • Fırından aldığınız kurabiyeleri tepisi içinde soğumaya bırakın.

4 comments :

  1. Merhaba tarifinizi birkac gun once denedim fakat bir sorunum oldu. Hamuru hazirladiktan sonra acarken hamur acilmaz bir haldeydi. Hamuru biraz acmaya kalktim hemen catlamaya basladi. Yani cok zorlanarak sekil verdim. Hamuru daha kolay acabilmemiz icin bir tavsiyeniz var mi?

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Hamuru açarken zorlanmanız ve hamurun çatlaması kullanılan un miktarının fazla olduğunu gösterir. Kullandığınız yumurta ve bardak büyüklüğü farklı olabildiği için hamurun kaldırdığı un oranı değişebilir. O nedenle hamurunuzu hazırlarken unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur tutturmak daha sağlıklı olur.

      Sil
  2. Onun disinda hamurun tadi mukemmel denecek kadar guzeldi. Tarif icin tesekkurler ! :)

    YanıtlayınSil

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT