DAMLA ÇİKOLATALI ÇUBUK KURABİYE

Damla Çikolatalı Çubuk Kurabiye
Çikolata zengin lezzetiyle kullanıldığı yerlerde harikalar yaratıyor. Damla çikolatalı kurabiyelere alternatif olarak hazırladığım "chocolate chip cookie bars" yani damla çikolatalı çubuk kurabiyeler lezzeti ile insanı kendine bağlıyor. Ülkemizde çok yaygın olmayan bir kurabiye şekli olmakla birlikte bir kere denedikten sonra tarifleriniz arasında en sık kullanılanlar arasında yer alacağını düşünüyorum.  Yapımı son derece pratik olan bu tarifle kısa sürede ortaya çıkan harika lezzete inanamayacaksınız. Çocuklar bu kurabiyeleri sütün yanında çok sevdiler. Büyüklerde  kahve keyfi yapmak isteyenlerse damla çikolatalı çubuk kurabiyeler oldukça doğru bir tercih olacaktır.

Malzeme Listesi 
125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı kahverengi şeker
2 yumurta
1/4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu
2-2,5 su bardağı organik tam buğday unu
1 su bardağı damla çikolata

  • Derin bir karıştırma kabı içerisinde küp şeklinde kestiğiniz tereyağı ve kahverengi şekeri  2 dakika kadar çırpın.
  • Ardından yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Küçük bir kap içerisinde karbonatı  ve limon suyunu karıştırın.
  • Hazırladığınız karbonatı çırptığınız yumurtalara ilave edip karıştırın.
  • Ardından karışıma un ilave edin. Yumurtalarınızın büyüklüğüne göre un ölçüsü değişebileceği için önce 2 bardak un ekleyin. Kek hamuru kıvamından biraz daha koyu bir kıvam elde etmek için daha fazla un eklemeniz gerekli ise kalan unu da ilave edin.
  • En son damla çikolataları ekleyerek kısa bir süre karıştırın.
  • Yaklaşık 25x35 cm. boyutlarındaki fırın kabını iyice yağlayın.
  • Hazırladığınız koyu kıvamlı karışımı fırın kabına dökün ve bir kaşık yardımı ile her tarafa eşit dağılmasını sağlayın. Bu aşamada hamur yapışkan bir kıvamda olduğu için kaşığı ıslatmak hamuru düzletme işleminde yardmcı olur.
  • Hazırladığınız karışımı önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kenarları kızarana kadar pişirin. 
  • Pişen fırın kabını fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra barlarınızı kare veya dikdörtgen şeklinde kesip servis yapabilirsiniz.


0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT