ŞEKERSİZ LİNZER KURABİYE


Şekersiz Linzer Kurabiye
Linzer Avusturya'nın ünlü lezzetlerinden birisi olarak bilinir. Yapımı birkaç adımdan oluşan linzer kurabiyeler için öncelikle yoğun şekilde tereyağı ve kavrulmuş badem veya fındık lezzeti  hissedilen ince kurabiyeler hazırlanır. Ardından iki ince kurabiye arasına  genellikle frambuaz veya ahududu marmeladı sürülerek sandviç şeklinde birleştirilir. Üstteki kurabiyenin üzerine reçelin gözükmesi için küçük bir kalıpla delik açılır ve kenarları pudra şekeri ile süslenir. 

Linzer kurabiyeleri hiç şeker kullanmadan yapma fikri mükemmel sonuç verdi. Hamurda şeker  yerine bal kullandım. Arasına  özellikle meyve ve meyve suyu ile hazırlanmış, tamamen şekersiz ve hiçbir katkı maddesi içermeyen frambuaz marmeladı kullanmayı tercih ettim. Üst süslemesinde az bir miktar pudra şekeri kullandım. Kurabiyeleri tamamen şekersiz isterseniz üstüne hiç süsleme yapmadan hazırlayabilirsiniz. Ağızda dağılan linzer kurabiyeler hem görüntüsü hem enfes lezzetiyle kendinizi ve sevdiklerinizi ödüllendirmenin güzel bir yolu diye düşünüyorum.

Malzeme Listesi
1 adet yumurta
125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı bal
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı muskat rendesi
1/4 çay kaşığı tuz
1 su bardağı kavrulmuş fındık
2,5-3 su bardağı organik tam buğday unu
arası için;
marmelat

  • Öncelikle kavrulmuş fındıkları mutfak robotunda incecik hale gelen kadar çekin.
  • Diğer tarafta geniş bir karıştırma kabında yumurta, tereyağı ve balı iyice çırpın.
  • Ardından kabartma tozu, tarçın, muskat rendesi, tuz ve ince çekilmiş fındıkları ilave edin ve çırpmaya devam edin.
  • En son unu yavaşça ekleyerek kulak memesi kıvamında, karıştırma kabından elinize yapışmadan toparlanabilen bir kurabiye hamuru hazırlayın.
  • Elde ettiğiniz hamuru şeffaf streçle sarın ve buzdolabında 5-6 saat bekletin. Eğer bu kadar vaktiniz yoksa derin dondurucuda yarım saat bekletin.
  • Soğuyan hamuru çıkarıp yarım santim inceliğinde açın ve kalıpla şekillendirin. 
  • Şekillendirdiğiniz hamurlardan üste gelecek olanların ortalarına  küçük bir başka kalıpla delik açın.
  • Şekillendiğiniz hamurları yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında  yaklaşık 20 dakika hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyeleri fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Kurabiyeler iyice soğuduktan sonra üste gelecek delikli olanlara pudra şekeri serpin.
  • Alt kurabiyelerin üzerine istediğiniz marmeladı sürün ve üst kurabiyeyi üstüne kapatın.
  • Kurabiyelerin bir süre birbirine yapışmasını bekleyip servis yapabilirsiniz.
 



3 comments :

  1. İşte tam aradığım tarif.harikasın aylacım.haftaya misafirlere itina ile yapacağım.
    Tuğçe sönmezler

    YanıtlayınSil
  2. Tarifi görünce hemen Yaptım.bütün pasta kek bu siteden bakıp yapıyorum.hepside birbirinden güzel oluyor.çok teşekkürler
    Tuğçe sönmezler

    YanıtlayınSil
  3. Tuğçe tarifleri zevkle denemenize çok sevindim...Umarım misafirlerde beğenirler.

    YanıtlayınSil

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT