ŞEKERSİZ MARMELAT DOLGULU KURABİYE

Şekersiz Marmelat Dolgulu Kurabiye
Bu hafta oldukça yoğun geçti. Katıldığım mutfak eğitimi ve detaylı fikir alabildiğim diyabetli çocuğu olan bir arkadaş sayesinde oldukça bilgi yüklü bir hafta olduğunu söyleyebilirim. Diyabet hastalığını yaşayan kişiden aldığım bilgiler ve arkasından  konu hakkında yaptığım detaylı araştırmalar sayesinde diyabetik beslenme konusundaki bilgilerim çok daha derinleşti. Bu konuda edindiğim bilgileri önümüzdeki günlerde yaptığım tariflerle paylaşmak istiyorum.

Geçen haftalarda yaptığım fındık dolgulu kurabiyeyi diyabetlilere uygun olarak hazırlamak istedim. Kurabiye hamurunda hiç şeker ve benzeri bir malzeme olmadığı, ayrıca tam buğday unu ile hazırlandığı için şekersiz beslenmeye özen gösterenler için uygun. Daha önce koyduğum fındık ve bal dolgusu yerine tamamen meyve içerikli, hiç şeker içermeyen frambuaz marmeladını dolgu malzemesi olarak kullandım. Meyve tadı ile zenginleşen kurabiyeler çok hafif ve lezzetli oldular. 
 
Malzeme Listesi 
1 su bardağı sızma zeytinyağı
1 su bardağı organik yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu
3-4 su bardağı organik tam buğday unu

iç malzeme;
şekersiz frambuaz marmeladı

  • Öncelikle kurabiye hamuru hazırlamak için derin bir kapta zeytinyağı ve yoğurdu karıştırın.
  • Diğer tarafta küçük bir kap içerisinde limon suyu ve kabartma tozunu karıştırın.
  • Köpüren kabartma tozunu zeytinyağı ve yoğurda ilave edin. 
  • En son tam buğday ununu yavaşça ekleyerek elinize yapışmayan ve karıştırma kabından rahatça toparlanabilen bir kurabiye hamuru hazırlayın.
  • Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve  elinizle düzleştirerek daire şekline getirin. Bu aşamada hamuru çok inceltirseniz iç malzemeyi koyduktan sonra kapatırken zorlanabilirsiniz.
  • Daire şeklindeki hamurun ortasına marmelat koyun ve hamuru düzgünce kapatın.
  • Kurabiyeleri kapattığınız kısmı altta kalmak üzere yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
  • Önceden ısıttığınız 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika kurabiyeler hafifçe kızarana kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyeleri ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.
  • Kurabiyelerin içindeki marmelat sıcak olacağı için kurabiyeleri iyice soğumadan servis yapmayın.



1 comments :

  1. Şekersiz kurabiye tarifini mutlaka deneyeceğim,çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar.

    YanıtlayınSil

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT