MUZLU KEK

Muzlu Kek
Farklı yabancı kaynaklı sitelerde muzlu ekmek tarifi sıkça gözüme çarpıyordu  ve oldukça merak ediyordum. Damak lezzetimize oldukça yakışan bir tarif hazırlayarak denemeye karar verdim. Sonuçta muzun lezzetinin tarçınla harika uyumu ve hafif nemli dokusu ile yumuşacık bir kek ortaya çıktı. Muzlu kek lezzetiyle deneyenlerden tam not aldı.

Muz vitamin ve mineral deposu besleyici bir meyvedir. Muz kalp damar hastalıkları ve tansiyon kontrolünde etkili bir mineral olan potasyum açısından oldukça zengindir. Daha pek çok faydası olmakla birlikte mide ve sindirim sistemi rahatsızlıkları ve kemik sağlığını korumada yararlı olduğu bilinmektedir. Nişasta ve şeker içeriği yüksek bir meyve olduğu için tarifte kullanılan şeker miktarını oldukça az tutmaya özen gösterdim. Ayrıca meyve içeriği yoğun olan keklerin  oda sıcaklığında 2-3 gün muhafaza süresi olduğunu belirtmekte fayda olacağını düşünüyorum.

Malzeme Listesi
2 adet büyük olgun muz
1/2 su bardağı organik yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 yumurta
1/2 su bardağı kahverengi şeker
1/2 su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı organik tam buğday unu
1 çay kaşığı tarçın
1/4 çay kaşığı tuz

Üstü için;
15 adet yarım ceviz


  • Öncelikle muzları iyice ezin. 
  • Ardından ezdiğiniz muzları, yoğurt ve karbonat ile karıştırın.
  • Diğer tarafta derin bir karıştırma kabı içerisinde yumurta, kahverengi şeker ve zeytinyağını yaklaşık iki dakika kadar çırpın.
  • Çırptığınız yumurtalara önceden hazırladığınız muzlu karışımı ilave edin ve karıştırın.
  • Ayrı bir yerde tam buğday unu, tarçın ve tuzu bir araya toplayın ve çırptığınız karışıma ilave ederek karıştırın. 
  • Kek karışımını yağladığınız kek kalıbın dökün ve üstüne yarım cevizleri hafifçe bastırarak yerleştirin.
  • Hazırladığınız keki önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 30 dakika pişirin.
  • Pişme süresi sonunda kızaran keki kürdan ile kontrol edin. Kürdan temiz çıkıyorsa fırından alın ve soğumaya bırakın.
  • Kek fırında kabarmasına rağmen muzun ıslak yapısı nedeni ile fırından çıkardıktan sonra biraz sönebilir.



2 comments :

  1. Uzun zamandır yediğim en değişik keklerden biriydi. Efsane olabilecek kadar güzel . Ellerinize saglık

    YanıtlayınSil

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT