KETEN TOHUMLU VE PEYNİRLİ KURABİYE

Keten Tohumlu ve Peynirli Kurabiye
Son dönemde sabah kahvaltısı ve öğleden sonra ara öğün için ağır ve yağlı yiyecekler yerine sağlıklı ve hafif tatlar tercih ediliyor. Yulaf unu kullanarak hazırladığım tuzlu kurabiyeler hem lezzetli hem de hafif oldular. Beyaz peynir ile lezzetlendirdiğim kurabiyelere koyduğum keten tohumu hoş bir fark ve tat yarattı. Ülkemizde son zamanlarda daha yakından tanınmaya ve kullanılmaya başlanan keten tohumu son derece faydalı bir bitkidir. Keten tohumunun başlıca faydaları sıralamak gerekirse; 

  • İçeriğinde bulunan yüksek oranda Omega 3 yağ asidi yüksek kolestrol seviyesini düşürmede etkilidir.
  • Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.
  • Sindirim sistemi sorunları, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına karşı etkilidir.
  • Kabızlık sorunlarına karşı önerilmektedir.
  • Kan şekerini düzenler.
  • Sinir sistemi hastalıklarına karşı koruyucudur.
  • Kemik sağlığının korumasında etkilidir.
  • Menopoza bağlı şikayetlerin azalmasına yardımcı olur.

Daha pek çok faydası bulunan keten tohumunun kurabiyelere çok yakıştığını düşünüyorum. Yapımı son derece pratik keten tohumlu ve peynirli kurabiyelerin büyükler kadar küçükler tarafından da beğeni kazanacağını düşünüyorum.

Malzeme Listesi
1/2 su bardağı zeytinyağı
50 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta akı
4 yemek kaşığı organik yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı organik elma sirkesi
3/4 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 yemek kaşığı keten tohumu
1 çay kaşığı tuz
2,5-3 su bardağı yulaf unu
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı

  • Derin bir karıştırma kabı içerisinde zeytinyağı, tereyağı ve yumurta akını iyice çırpın.
  • Ardından yoğurt, karbonat ve elma sirkesi ekleyin ve tüm malzemeyi karıştırın.
  • Rendelenmiş beyaz peynir, keten tohumu ve tuz ilave edip bir süre daha karıştırın.
  • En son yulaf ununu azar azar ilave edin ve elinize yapışmayan yumuşak bir kurabiye hamuru hazırlayın.
  • Hazırladığınız hamuru 20 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Dinlenme işlemi sonunda hamurdan küçük parçalar koparın ve elinizde yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
  • Dizdiğiniz kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyeleri fırından alıp soğumaya bırakın.


0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT