BALKABAKLI KURABİYE

Balkabaklı Kurabiye
Balkakabağı kış mevsiminin tartışmasız en sevilen besinlerinden biridir. Vitamin ve mineral deposu olan balkabağının pek çok faydası vardır. Balkabağının başlıca faydaları şu şekilde sıralanabilir;

  • Yoğun lif içeriği sayesinde tokluk hissi sağlar, bağırsak hareketlerini düzenler, hazmı kolaylaştırır.
  • Önemli bir antioksidan olan beta-karoten açısından zengindir. Bu yönüyle kalbi ve cildi korumaya yardımcıdır.
  • İçerdiği yoğun potasyum ile kan basıcının dengelenmesine yardımcı olur.
  • İçeriğinde bulunan yoğun çinko ile kemik sağlığının korunmasını sağlar.
  • Yoğun bir A vitamini kaynağıdır.  A vitamini göz, deri ve cilt sağlığı üzerinde oldukça etkilidir.

Balkabağını sadece tatlı olarak değil farklı şekillerde denemenizi öneriyorum. Daha önce yaptığım balkabaklı pekmezli kek oldukça beğenilmişti. Bu sefer denediğim balkabaklı kurabiyeler de deneyenler tarafından beğenildi. Balkabağının yumuşak yapısı düşünülürse kurabiyeler de o kıvamda yumuşak oluyor. Rafine şeker yerine agave şurubu kullandığım kurabiyelerde tereyağının harika lezzeti kendini hissettiriyor. Tarçının hoş aroması ile zenginleşen kurabiyeler damla çikolata ile ayrı bir lezzet kazanıyor. Arzu ederseniz ceviz, fındık ve badem kullanarak kurabiyeleri zenginleştirebilir ve farklı lezzetler elde edebilirsiniz.

Malzeme Listesi
1/2 su bardağı balkabağı püresi
50 gr. eritilmiş tereyağı
1/2 su bardağı agave şurubu (veya bal)
1 su bardağı tam buğday unu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu 
1/4 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı damla çikolata

  • Öncelikle kabukları soyulmuş ve yıkanmış balkabaklarını  küçük bir tencere içerine küp şekilde doğrayın. Az miktarda su ilave edin ve kısık ateşte suyunu çekip iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişen kabakları çatal yardımı ile iyice ezip püre haline getirin ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan balkabaklarını bir karıştırma kabına alın. Eriyip ılıtılmış tereyağı ve agave şurubu ekleyin.
  • Karıştırma kabındaki malzemeyi iki dakika kadar çırpın.
  • Ardından tam buğday unu, mısır nişastası, tarçın ve kabartma tozu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • En son damla çikolata ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hazırladığınız kurabiye hamurunun üstünü örtün ve yarım saat buzdolabında bekletin.
  • Kurabiye hamurunu buzdolabından alın ve kaşık yardımı ile yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Kurabiyelerin üstünü elinizle veya kaşıkla düzleştirin. Hamura şekil vermekte zorlanırsanız ellerinizi ıslatabilirsiniz.
  • Hazırladığınız tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kurabiyeler kızarana kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyeleri fırından alın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.



0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT