LORLU KAKAO TOPLARI (YAĞSIZ, ŞEKERSİZ, UNSUZ)

Lorlu Kakao Topları
Birkaç gün önce çocukken severek yediğim bisküvi ve labne peynirle hazırlanmış tek lokmalık küçük toplardan tekrar deneme fırsatım oldu. Ardından beğenerek yediğim bu tattan  esinlenerek lorlu kakao topları hazırladım. Paketli bisküviye daha hafif ve sağlıklı bir alternatif olarak yulaf ezmesi kullanmayı düşündüm. Yulaf ezmesinin taneli ve sert yapısını yerken hissettirmek istemediğim için robotta un haline gelene kadar çektim. Şeker kullanmak yerine gerekli tadı vermesi için kullandığım kuru hurma ve üzüm son derece yeterli oldu. Dişe gelmesi ve lezzet katması açısından ceviz veya soyulmuş badem, hazırlanan toplara çok yakışıyor. Tatlı lor, keçiboynuzu unu ve kakao ile birleşen tüm malzemeden ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayıp toz fıstık ve hindistan cevizine bulandığında harika bir görüntü ortaya çıkıyor. Görüntüsü ile cezeryeye benzettiğim lorlu kakaolu topların özellikle kahvenin yanına çok yakıştığını söyleyebilirim.

Malzeme Listesi
1 bardak yulaf ezmesi
1/2 su bardağı kırık ceviz veya soyulmuş badem
3-4 büyük hurma kurusu
1/3 su bardağı kuru üzüm
100 gr. tatlı lor peyniri
2 yemek kaşığı kakao 
1 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
Üzeri için;
Toz fıstık
Hindistan cevizi


  • Öncelikle hurmaları küçük şekilde kesin. Kestiğiniz hurmaları kuru üzümle birlikte sıcak suyun içinde 15 dakika bekletin.
  • Diğer tarafta yulaf ezmesini robota koyun ve un haline gelene kadar çekin. 
  • Ardından cevizleri ekleyin ve dişe gelecek şekilde parçalayın.
  • Kuru üzüm ve hurmayı sıcak sudan alın ve robota ekleyin. Kalan tüm malzemeyi (lor peyniri, kakao, keçiboynuzu unu) de ekleyerek robotta karıştırın. 
  • Bu aşamada karışımın kıvamı katı olursa kuru üzüm ve hurmaları ıslattığınız sudan az az kaşıkla karışıma katın ve elinizde şekil verebileceğiniz kıvamı yakalayın.
  • Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizde yuvarlayarak top haline getirin.
  • Küçük topları toz fıstık ve hindistan cevizine bulayarak servis tabağına dizin.
  • Kakaolu topların içerisinde peynir olduğu için mutlaka buzdolabında saklayın ve mümkünse servis yapmadan yarım saat önce dışarıda bekletin.

0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT