ŞEKERSİZ BROWNİ

Şekersiz Browni
En çok beğenilen tatlar arasından yer aldığını düşündüğüm browni çikolata ve kakao lezzetini yoğun bir şekilde tadabildiğiniz harika bir lezzet. Cevizli ve  damla çikolatalı başta olmak üzere farklı şekillerde hazırlanabilen browni zevkinize göre zenginleştirebiliyor. Çikolata lezzetine hayır diyemeyenlerin bu tarifi beğeneceğini düşünüyorum. Üzeri için hazırlanan çikolata sosunu düşünerek şeker kullanma ihtiyacı hissetmeden bal ile hazırladığım browniye, istenilen ıslaklığı vermesi için elma rendesi kullanmak çok yerinde bir karar oldu. Browniyi hazırlarken tam buğday unu kullanmayı tercih ettim. Ayrıca yoğun miktarda kakao kullanarak çikolata lezzetini daha fazla hissettirmek istedim. Üzeri için bitter çikolata, kakao ve dark kakao ile hazırlanan sos browniyi tam anlamı ile tamamlıyor. Bu çikolata sosunu hazırlayacağınız diğer cupcake ve pastalarda da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yoğun kakao ve çikolata ile hazırlanan browni yapılan küçük lezzet kaçamakları için  güzel bir tercih diye düşünüyorum. 

Malzeme Listesi
2 adet yumurta
1/2 su bardağı bal
1/4 su bardağı zeytinyağı
1/4 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı rendelenmiş elma
3/4 su bardağı kakao
1 su bardağı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
Üzeri için;
80 gr. bitter çikolata
2 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı dark kakao

  • Derin bir karıştırma kabı içerisinde yumurta ve balı 2 dakika kadar çırpın.
  • Ardından zeytinyağı, yoğurt ve rendenin ince tarafı ile rendelenmiş elmayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Rendelediğiniz elmanın suyu varsa eklemeden önce elinize suyunu sıkın. 
  • Hazırladığınız karışıma kakao, tam buğday unu, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek karıştırın.
  • Elde ettiğiniz kek harcını yağladığınız 20x20 cm. fırın kabına dökün ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Keki kürdan testi ile kontrol edin ve kürdan temiz çıkıyorsa fırından alın ve soğumaya bırakın.
  • Çikolata sosu için bitter çikolataları küçük olarak kesin ve benmari şeklinde eritin.
  • Diğer tarafta süt ve yoğurdu oda sıcaklığına getirin.
  • Erittiğiniz çikolataya süt, yoğurt, kakao ve dark kakao ekleyin.
  • Çikolata karışımını çırpıcı ile yaklaşık 2 dakika kadar çırpın. Bu aşamada koyu muhallebi kıvamında bir karışım elde edeceksiniz.
  • Hazırladığınız çikolata sosunu soğuyan browni üzerine sürün ve servis yapmadan önce bir süre sosun katılaşmasını bekleyin
  • Hazırladığınız browniyi servis yaparken düzgün bir şekilde kesebilmek için bıçağınızı  her kestikten sonra ıslak havlu ile temizleyin. 



2 comments :

  1. yaptım ve harika oldu.sosu için bitter çikolata yerine pekmez koydum,içi ıslak ve yumuşacak oldu,tarif için çook teşekkürler!

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Ellerinize sağlık... Sosu pekmezle denemek güzel bir tercih olmuş.... Sevgiler.

      Sil

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT