ŞEKERSİZ MISIR UNLU YABAN MERSİNLİ KEK

Şekersiz Mısır Unlu Yaban Mersinli Kek
Mutfakta küçük dokunuşlarla hoş lezzetler ortaya çıkarmak aslında oldukça kolay. Hazırladığım mısır unlu yaban mersinli kek de buna güzel bir örnek oldu. Tam buğday unu ile birlikte kullandığım mısır unu keke güzel bir yapı ve ayrı bir lezzet kattı. Genel olarak rafine şeker kullanmadan yapılan keklerin yeterince tatlı olmayacağına dair endişeler olduğunu biliyorum. Bal ve elma püresi ile tatlandırdığım kekte tatla ilgili hiçbir eksiklik hissedilmediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Üzerine konulan yaban mersinleri ise tüm lezzeti tamamlayarak harika bir tat kattı. Yumuşacık yapısı ve hafif lezzeti ile mısır unlu yaban mersinli kek hem göze hem de damağa hitap eden çok hoş bir lezzet oldu.

Malzeme Listesi
2 adet yumurta
1/2 su bardağı bal
1/3 su bardağı zeytinyağı
1/3 su bardağı light süt
1/2 su bardağı rendelenmiş elma
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı rende muskat
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı tam buğday unu
3/4 su bardağı mısır unu
Üzeri için;
1/2 su bardağı yaban mersini kurusu


  • Öncelikle küçük bir kap içerisinde kaynamış su hazırlayın ve kuru yaban mersinlerini  sıcak su içerisinde 15 dakika kadar bekletin.
  • Diğer tarafta kuru malzemeleri (tam buğday unu, mısır unu, kabartma tozu, tarçın, muskat) bir kapta bir araya toplayın.
  • Ayrı bir karıştırma kabı içersinde yumurta ve balı açık kahverengi bir renk alana kadar çırpın.
  • Ardından süt ve zeytinyağı ekleyerek bir süre daha çırpın.
  • Çırptığınız karışıma rendelenmiş elma ve portakal kabuğu rendesi ekleyerek tüm malzemeyi karıştırın.
  • Ayrı bir yerde bir araya getirdiğiniz kuru malzemeleri çırptığınız karışıma ekleyerek karıştırın.
  • Hazırladığınız kek harcını yağladığınız bir kek kalıbına koyun.
  • Islattığınız yaban mersinlerini sudan alın ve iyice süzün.
  • Suyu iyice süzüldükten sonra yaban mersinlerini kek harcının üzerine serpin ve hafifçe bastırarak hamura gömün.
  • Hazırladığınız keki önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Kızaran keki kürdan testi ile kontrol edin. Kürdan temiz çıkıyorsa kekinizi fırından alıp soğumaya bırakın.

0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT