TUZLU TOP KURABİYE

Tuzlu Top Kurabiye
Uzmanlar içeriğinde çok fazla katkı maddesi bulunan hazır ürünlerin beslenme düzeni içerisinde yer almasının sağlık açısından yarattığı tehlikeye sürekli dikkat çekiyorlar. Özellikle büyüme çağındaki çocukları mümkün olabildiği kadar hazır bisküvi, kek vb. ürünlerden uzak tutmak gerekiyor. Küçük yaşlarda sağlıklı beslenen çocukların bağışıklık sistemi daha güçleniyor ve ileri yaşlarda pek çok hastalığa yakalanma riski azalıyor. Sağlıklı bir atıştırmalık yapma düşüncesi ile tuzlu top kurabiyeleri hazırladım. Tek lokmalık tuzlu kurabiyeleri hazırlarken yulaf unu kullanmayı tercih ettim. Ağızda dağılan lezzetli kurabiyeler yapmak isterseniz yulaf unu denemenizi tavsiye ederim. Ayrıca tuzlu kurabiye hazırlarken karbonat ve sirke kullanarak kurabiyelerin daha kıtır olmasını sağlayabilirsiniz. Mahlebin hoş kokusu ve tadının hissedildiği tuzlu top kurabiyeler lezzeti ile sadece küçüklerin değil büyüklerin de yoğun beğenisini kazandı.

Malzeme Listesi
100 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1/4 su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurtanın akı
1 yemek kaşığı kahverengi şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1/2 çay kaşığı karbonat
2-2,5 su bardağı yulaf unu
Üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı
1 kase susam ve çörek otu 

  • Öncelikle karıştırma kabı içerisinde tereyağı ve zeytinyağını krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Ayrı bir yerde küçük bir kap içerisinde kabartma tozu ve sirkeyi karıştırıp köpürtün.
  • Yumurta akı, tuz, kahverengi şeker, mahlep ve karbonatlı sirkeyi karışıma ilave edip karıştırın.
  • Ardından yulaf ununu yavaşça ekleyerek karıştırma kabından yapışmadan toplanabilen yumuşak bir kurabiye hamuru hazırlayın.
  • Hazırladığınız hamuru buzdolabında yarım saat bekletin.
  • Bekleme süresi bitiminde kurabiye hamurunu buzdolabından çıkarın ve küçük top şeklinde yuvarlayın. 
  • Yuvarladığınız küçük top hamurları önce yumurta sarısına ardından susam ve çörek otu karışımına batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Hazırladığınız kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyeleri fırından alın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.




0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT