ÇİKOLATA KAPLI CEVİZLİ BİSKÜVİ

Çikolata Kaplı Cevizli Bisküvi
Öğleden sonra keyifle içilen çay veya kahvenin yanında tatlı bisküvilerin çok yakıştığını düşünüyorum. Keyifli saatleri ufak lezzetli kaçamaklarla daha zevkli hale getirmek isteyenlere çikolata kaplı cevizli bisküvileri öneriyorum. Tereyağı lezzetinin hissedildiği cevizli bisküvileri kahverengi şeker ve tam buğday unu ile hazırladım. Denemeyenler için mutfakta rafine ürünlere ihtiyaç olmadığını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Ortaya çıkan lezzetin tartışmasız harika olduğunu bisküvilerin fırından çıktığı an kapışılması ile anlayabilirsiniz. Lezzeti biraz daha zenginleştirmek isterseniz bisküvilerin ucunu bitter çikolata ile kaplamak mümkün. Özellikle çocukların ve çikolata severlerin çikolata kaplı cevizli bisküvilere dayanamayacaklarını ve bir tane tattıktan sonra tartışmasız ikinciyi isteyeceklerini söylemeliyim.


Malzeme Listesi
125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı kahverengi şeker
1 adet yumurta
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
3-4 su bardağı tam buğday unu
Üzeri için;
100 gr. bitter çikolata


  • Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağı ve kahverengi şekeri krema kıvamına gelen kadar çırpın.
  • Ardından yumurta ekleyerek yaklaşık 1 dakika kadar çırpmaya devam edin.
  • Karışıma vanilya, kabartma tozu ve çekilmiş ceviz ilave ederek karıştırın.
  • En son yavaşça tam buğday unu ekleyerek elinize yapışmayan ve kulak memesi olarak bilinen yumuşaklıkta bir hamur hazırlayın.
  • Hazırladığınız hamuru iki parçaya ayırın.
  • İki parçaya ayırdığınız hamurları streç film üzerinde dikdörtgen şeklinde rulo haline getirin ve sarın.
  • Sarılmış hamurları derin dondurucuda bir saat bekletin.
  • Bir saat bekleyen ve sertleşen hamuru dondurucudan çıkarın ve bir parmak kalınlığında dilimleyin.
  • Dilimlediğiniz hamur parçalarını yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika altı kızarana kadar pişirin.
  • Pişen bisküvileri fırından alın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kurabiyeler için ayrı bir yerde çikolatayı benmari şeklinde eritin.
  • Kurabiyelerin bir ucunu erimiş sıcak çikolataya batırın ve yağlı kağıt üzerine koyarak donmaya bırakın.

0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT