ÇİKOLATALI MUZLU MUFFİN

Çikolatalı Muzlu Muffin
Muz hoş kokusu ve tatlı tadı ile sevilerek yenilen ve kullanıldığı yerlerde lezzete lezzet katan meyvelerden biridir. Muzun çikolata ile birlikteliği ise damaklarda ayrı bir tat bırakıyor. Birbirine çok yakışan bu iki lezzet ile hazırladığım muffinler bu uyumu güzel bir şekilde ortaya koydu. Çikolatalı muzlu muffinlerin yapımı son derece pratik. Muzun yüksek oranda şeker içeriğini ve tatlı yapısını düşünerek az miktarda kahverengi şeker kullanarak hazırladığım muffinlerde yeterli tadı yakaladım. Ayrıca kullanılan muzun olgun olmasının yapılan kek ve kurabiyelerin lezzetini oldukça arttırdığını belirtmek faydalı olabilir. Tam buğday unu kullanmayı tercih ettiğim muffinler yumuşacık oluyor. Çikolatalı muzlu muffinler çikolata severler için oldukça hafif bir seçim. Çocuklar için ise ara öğünlerde besleyici ve sağlıklı bir atıştırmalık.

Malzeme Listesi
1 adet yumurta
1/2 su bardağı kahverengi şeker
1/4 su bardağı zeytinyağı
1/4 su bardağı yağsız süt
1/4 su bardağı ayran
1 çay kaşığı vanilya özü
2 orta boy olgun muz 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 1/3 su bardağı organik tam buğday unu
1/3 su bardağı damla çikolata

  • Öncelikle yumurta ve kahverengi şekeri krema kıvamına gelene yaklaşık bir dakika kadar çırpın.
  • Ardından sıra ile zeytinyağı, süt, ayran ve vanilya özü ekleyerek tüm malzemeyi çırpmaya devam edin.
  • İki adet orta boy olgun muzu ezin. Yaklaşık 3/4 su bardağı muz püresi elde edeceksiniz. Ezilmiş muz püresini çırptığınız sıvı karışıma ilave edin ve tüm malzemeyi homojen bir hale gelene kadar karıştırın. 
  • Tam buğday unu, karbonat ve kabartma tozunu bir araya toplayın. Kuru malzemeleri önceden çırptığınız karışıma ekleyerek karıştırın.
  • En son damla çikolata ilave edin ve kısa bir süre karıştırın.
  • Hazırladığınız harcı muffin kalıplarına üstten az bir miktar boşluk bırakarak koyun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Hafifçe kabaran ve üstü kızaran muffinleri kürdan batırarak kontrol edin.
  • Kürdan temiz çıkıyorsa fırından alın ve soğumaya bırakın.



0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT