MARMELATLI KURABİYE

Marmelatlı Kurabiye
Marmelatlı kurabiyeler lezzeti ile olduğu kadar canlı ve renkli görüntüleri ile insanı  büyülüyor. Kurabiyeleri hazırlarken çok tatlı bir hamur yapmaya gerek duymadım ve lezzeti marmelat ile tamamlamayı tercih ettim. Bu şekilde kullanılan farklı marmelatlar ile isteğinize göre çeşitli lezzetler ortaya çıkarmak oldukça kolay. Mutfağımda rafine un ve şeker tercih etmediğim için kurabiyeleri hazırlarken tam buğday unu ve kahverengi şeker kullandım. Kullanılan tereyağı ve bal ise damakta ayrı bir tat bırakıyor. Kurabiyeler piştikten sonra marmeladı koymadan önce iyice soğumasını beklemek gerekiyor. Aksi takdirde hamur marmeladı emiyor ve istenilen sonuç ortaya çıkmıyor.  Hazırladığım kurabiyeleri frambuaz marmeladı koyarak zenginleştirdim. Elinizde bulunan ve zevkinize göre farklı marmelatlar ile kurabiyeleri süsleyip lezzetlendirebilirsiniz. Hafif lezzetlerden hoşlananlar için meyve tadının hoş bir şekilde hissedildiği marmelatlı kurabiyeler güzel bir tercih oluyor.

Malzeme Listesi
150 gr. tereyağı (oda sıcaklığı)
1/2 su bardağı kahverengi şeker
1/4 su bardağı bal
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3-4 su bardağı tam buğday unu
Üzeri için;
1 küçük kase marmelat

  • Derin bir karıştırma kabı içerisinde tereyağı ve kahverengi şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Ardından bal ve portakal kabuğu rendesi ekleyerek bir dakika kadar çırpmaya devam edin.
  • En son sıra ile vanilya, kabartma tozu ve tam buğday unu ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru hazırlarken unu azar azar ilave etmek ve istenen kıvamı yakalamak daha sağlıklı olur.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve parmağınızla ortasına bastırarak delik yapın.
  • Hazırladığınız kurabiye hamurlarını yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika hafifçe kızarana kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyeleri fırından alıp tel üzerinde soğumaya bırakın.
  • Fırından çıkan kurabiyeler iyice soğuyunca ortasına istediğiz bir marmeladı sürerek servise hazırlayın.



0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT