PEYNİRLİ VE ZEYTİNLİ BİSCOTTİ

Peynirli ve Zeytinli Biscotti
Biscotti İtalyan menşeli bir bisküvi türü. Bu bisküvinin en önemli özelliği iki kere pişirme işleminden geçmesidir. İlk olarak hazırlanan hamur somun haline getirilerek pişiriliyor. Daha sonra pişen somun dilimlenerek tekrar fırınlanıyor ve her iki yüzü çevrilerek ikinci kere pişiriliyor. O nedenle pişirme süresi biraz daha uzun sürüyor. Tatlı ve tuzlu olarak çeşitli şekillerde hazırlanabilen bisküviler kuru ve kıtır kıtır oluyor. Gevrek lezzetlerden hoşlananların beğeneceğini düşündüğüm biscotti az miktarda zeytinyağı kullanarak hazırlandığı için oldukça hafif oluyor. Kepekli un kullanarak hazırladığım biscottileri tuzlu olarak hazırlamayı tercih ederek peynir ve zeytin ile lezzetlendirdim. Sonuçta ortaya çıkan lezzet ve gevreklik tam beklediğim gibi oldu. Tuzlu kraker ve gevrek severlerin hafif tadı ile peynirli ve zeytinli biscottiyi sadece kahvaltıda veya öğleden sonra çayın yanında değil günün her saatinde sağlıklı bir atıştırmalık olarak keyifle tüketeceğini düşünüyorum.

Malzeme Listesi
2 adet yumurta
1/4 su bardağı yağsız süt
1/4 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı karbonat
2,5-3 su bardağı kepekli un
1/3 su bardağı ayıklanmış siyah zeytin

  • Öncelikle derin bir karıştırma kabı içerisinde yumurta, süt ve zeytinyağını iyice çırpın.
  • Rendelenmiş peyniri ekleyerek bir süre daha karıştırın.
  • Ayrı bir küçük kap içerisinde elma sirkesi ve karbonatı karıştırarak köpürtün ve  çırptığınız karışıma ilave edip karıştırın.
  • Ardından kepekli unu karışıma yavaşça ekleyerek kaptan toparlanabilen ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.
  • Hazırladığınız hamura en son ayıklanmış zeytinleri ekleyerek kısa bir süre daha yoğurun.
  • Hamuru yağlı kağıt serili tepsi üzerinde hafif yassı bir somun haline getirin ve bu şekilde tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • Süre bitiminde hafifçe kızaran somunu fırından alın ve 15 dakika kadar dışarıda bekletin.
  • Ilıyan somunu bir parmak kalınlığında dilimleyin ve kestiğiniz dilimleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Tepsiyi tekrar 160 derece fırına verin ve 15 dakika pişirin.
  • Süre bitiminde dilimlerin diğer yüzünü çevirerek tekrar 160 derece fırında 15 dakika pişirin.
  • İkinci yüzün pişirme işlemi sonunda tepsiyi fırından alın ve bisküvileri soğumaya bırakın.


0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT