PEYNİRLİ BİBERLİ POĞAÇA

Peynirli Biberli Poğaça
Yoğun bir yaz döneminin ardından hem damak hem de göz zevkine hitap eden sağlıklı, besleyici bir o kadar da lezzetli tatlar hazırlamaya devam ediyorum. Bu yazın hafif  lezzetleri arasında yer alan peynirli biberli poğaça beğenilen tatlar arasında üst sıralarda yerini aldı. C vitamini deposu olan tatlı kırmızı ve yeşil biber, hoş rengi ve tadı ile kullanıldığı yerlere lezzet katıyor. Biberler, yanında kullanmayı tercih ettiğim beyaz ve lor peyniri ile güzel bir lezzet bütünlüğü oluşturdu. Doğanın mucizevi besinlerinden biri olarak sayılan zeytinyağı ile hazırladığım poğaçanın hafif olmasını düşünerek tam buğday ununun yanında aynı oranda yulaf kepeği ilave ettim. Uzmanlar yüksek oranda lif içeren, vitamin ve mineral deposu yulaf kepeğini sadece kilo kontrolü yapanların değil sağlıklı beslenmeye özen gösteren herkesin düzenli olarak tüketmesini tavsiye ediyorlar. Yapımı son derece pratik peynirli biberli poğaça, harika lezzeti ile kahvaltı ve ara öğünlerin aranan lezzetleri arasında yerini aldı.

Malzeme Listesi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 adet yumurta beyazı
2 yemek kaşığı organik yoğurt
1 çay bardağı lor peyniri
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı yulaf kepeği
2-2,5 su bardağı tam buğday unu
1 adet orta boy tatlı kırmızı biber
2 adet tatlı sivri biber
Üzeri içi;
1 adet yumurtanın sarısı


  • Öncelikle derin bir karıştırma kabı içerisinde zeytinyağı, yumurta, yumurta beyazı ve yoğurdu çırpın.
  • Ardından peynirleri ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Elma sirkesi, karbonat ve kabartma tozu ekleyerek kısa bir süre daha karıştırın.
  • Hazırladığınız sıvı karışıma öncelikle yulaf kepeği ve tuz ilave edip karıştırın. Ardından tam buğday ununu azar azar ilave edin. Karıştırma kabına ve elinize yapışmadan rahatça toparlanabilen yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • En son küçük olarak doğradığınız kırmızı ve yeşil biberleri hamura ekleyerek malzemeleri yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 
  • Yuvarladığınız hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Kızaran kurabiyeleri fırından alıp soğumaya bırakın.


0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT