ŞEKERSİZ UNSUZ MUZLU KURABİYE

ŞEKERSİZ UNSUZ MUZLU KURABİYE, Ayla Demir

Büyükler kadar küçüklerin de favori meyvelerinden biri olan muz, lif bakımından oldukça zengin ve başta potasyum olmak üzere vitamin ve mineral içeriği yüksek bir besindir. Muzun kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu olduğu, ayrıca sindirim sistemi ve bazı mide rahatsızlarının tedavisinde etkili olduğu bilinmektedir. Uzmanlar özellikle yüksek enerji gerektiren işler sırasında muz tüketilmesinin faydalı olduğunu belirtmektedir. Muz enfes tadı ile kullanıldığı yerlerde lezzete lezzet katıyor. Şeker ve un kullanmadan hazırladığım kurabiyelerde bunun güzel bir örneği oldu. Muzun tadının çok hoş bir şekilde hissedildiği kurabiyelerde hindistan cevizi ve yağı harika bir lezzet kattı. Yerken ağza gelen ay çekirdekleri ise kurabiyelerde güzel bir fark yaratıyor. Çok hafif bir lezzet olduğu için üstünü bitter çikolata ile süslemekte ve muz lezzetini çikolata ile zenginleştirmekte bir tereddüt yaşamadım. Özellikle sağlıklı beslenmeye özen gösterenler, formuna dikkat edenler ve hafif tatları tercih edenlerin şekersiz ve unsuz muzlu kurabiyeleri büyük bir zevkle tercih edeceğini düşünüyorum.

Malzeme Listesi
2 adet orta boy olgun muz
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
3 yemek kaşığı toz badem
3 yemek kaşığı ay çekirdeği 
Üzeri için;
40 gr. bitter çikolata

  • Öncelikle muzları bir çatal yardımı ile ezin.
  • Ezdiğiniz muzlara yine çatal ile hindistan cevizi yağını yedirerek karıştırın.
  • Ardından ezilmiş muz karışıma kalan tüm malzemeyi ekleyerek karıştırın.
  • Karıştırdığınız tüm malzemeleri 10 dakika bekletin.
  • Daha sonra bir kaşık veya dondurma kaşığı yardımı ile karışımdan küçük parçalar alın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Bu işlemi yaparken arada kaşığınızı ıslatmanız harcın kaşığa yapışmasını önleyerek size yardımcı olur.
  • Hazırladığınız tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Altları hafif kızaran kurabiyeleri fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Diğer tarafta küçük parçalara böldüğünüz bitter çikolataları benmari şeklinde eritin.
  • Erittiğiniz çikolatayı bir tatlı kaşığı yardımı ile soğuyan kurabiyelerin üzerine gezdirerek süsleyin.





0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT