ACIBADEM KURABİYESİ

Bademin damakta bıraktığı enfes tat ile beğenilen lezzetlerden biridir acıbadem kurabiyesi. Gerçek acıbadem kurabiyesinin tamamı badem kullanılarak hazırlanmaktadır. Ancak son dönemde içeriğindeki badem oranı azaltılıp beraberinde fındık, nişasta ve un kullanılmaya başlandığı için klasik lezzeti oldukça değişmeye başladı. Diğer kurabiyelerden farklı olarak acıbadem kurabiyesi yaparken kullanılan ölçülere ve pişirme tekniklerine oldukça dikkat etmek gerekiyor. Orijinal tariflerde kullanılan rafine şeker yerine kahverengi şeker kullandım ve lezzette bir değişiklik yaratmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Tarifte yer alan badem ununu bulmakta zorlanırsanız, kavrulmamış bademleri robotta un haline gelecek kadar ince çekerek kullanabilirsiniz. Badem ile hazırlanmış dışı kıtır içi yumuşacık acıbadem kurabiyesi kesinlikle vazgeçilemez enfes tatlar arasında.

Malzeme Listesi
3 adet yumurtanın akı (100 gr.)
130 gr. badem unu (çekilmiş badem)
190 gr. kahverengi şeker
3-4 damla limon suyu

  • Yumurta akı, badem unu ve kahverengi şekeri bir tencereye koyun ve kısık ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Yaklaşık 10 dakika sonra şeker eriyecek ve karıştırırken yayılan karışım tekrar toparlanmaya başladığı zaman 3-4 damla limon suyu ekleyin.
  • Eklediğiniz limon suyunu karıştırıp tencereyi ocaktan alın.
  • Karışımın tencerenin içinde sıcağı ile pişmesini durdurmak için tencereyi tabanı su içinde kalacak şekilde su dolu bir kaba oturtun.
  • Birkaç dakika içinde karışımın ılıdığını göreceksiniz.
  • Ardından karışımı sıkma poşeti veya iki adet tatlı kaşığı yardımı ile yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak koyun.
  • Hazırladığınız tepsiyi önceden ısıtılmış 130 derece fırında 30 dakika pişirin. Ardından fırının ısısını 150 dereceye yükseltip 10 dakika daha pişirin.
  • Rengi değişen kurabiyeleri fırından alın.
  • Pişen kurabiyelerin birbirine yapışmasını sağlamak isterseniz kurabiyeleri yağlı kağıt ile birlikte nemli bez üzerine koyun.
  • Nemlenen kurabiyeleri kağıttan çıkarıp birbirine yapıştırın.


0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT