UNSUZ VE ŞEKERSİZ PASTA

Deneyenlerin hem görüntüsü hem de lezzeti ile büyük beğenisini kazanan pastanın unsuz ve şekersiz olduğunu belirtmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Düşük kalorili olarak hazırlanan tatlarla ilgili ön yargısı olanların bu tarifi mutlaka denemesini öneririm. Hafif bir tatlı olmasını düşünerek pasta tabanı olarak harika bir lezzet birlikteliği yaratan dut kurusu ve ceviz ile birlikte kuru incir ve yulaf ezmesi kullandım. Tabanın üstüne krema olarak ise bal ile tatlandırdığım hafif bir muhallebi hazırladım. Son dokunuş olarak en üstü için kullandığım şekersiz frambuaz marmeladı, lezzeti mükemmel bir şekilde tamamladı. Muhallebi içindeki bir tatlı kaşığı tereyağını kullanmayarak, pastayı tamamen yağsız hazırlamayı da tercih edebilirsiniz. Hoş ve hafif lezzeti ile unsuz ve şekersiz pasta, ara öğünler için olduğu kadar yemek sonrası tatlı severler için de sağlıklı bir tercih. 

Malzeme Listesi
Tabanı için;
1/3 su bardağı dut kurusu 
3 adet kuru incir 
1/2 su bardağı ceviz
1 su bardağı yulaf ezmesi 
2 yemek kaşığı bal
Muhallebi için;
500 ml. yağsız süt
2 adet yumurta sarısı
3 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı vanilya ekstresi
3-4 yemek kaşığı bal
Üzeri için
5-6 yemek kaşığı şekersiz marmelat

  • Öncelikle pasta tabanı için parçalayıcı içerisine dut kurusu ve küçük parçalar halinde kesilmiş incirleri koyun ve çekin. 
  • Ardından ceviz ekleyin ve onu da parçalayın. 
  • En son yulaf ezmesi ve bal ekleyerek tüm malzemeyi bir süre birlikte çekin. Elinizde sıktığınızda birbirine yapışan bir taban harcı elde edeceksiniz. 
  • Bu harcı 18 cm. lik kelepçeli bir kek kalıbına elinizle bastırarak bir taban hazırlayın. 
  • Hazırladığınız tabanı buzdolabına kaldırın ve en az yarım saat bekletin. 
  • Muhallebi için sütü bir tencereye koyun. Yumurta sarısı ve nişasta ekleyerek kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. 
  • Muhallebi kaynayınca tereyağı ve vanilya ekstresi ekleyerek altını kapatın. Ara ara karıştırarak muhallebinin ılımasını bekleyin. 
  • Muhallebi ılıyınca bal ekleyerek çırpıcı ile bir dakika kadar karıştırın. 
  • Hazırladığınız muhallebiyi buzdolabında beklettiğiniz pasta tabanı üstüne dökün ve tekrar iyice soğuyup sertleşene kadar buzdolabında bekletin. 
  • Servis yapmadan önce kelepçeli kalıptan çıkarın ve üstüne marmelat sürün.

6 comments :

  1. yulaf unu ile yulaf ezmesi arasında bir fark var mı sizce?

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Yulaf unu ve ezmesi oldukça farklı yapıda. Özellikle bu tarifte pasta tabanı pişmediği için yulaf ezmesi kullanmak daha uygun olur.

      Sil
  2. tam bana göre bir site,elinize emeğinize sağlık

    YanıtlayınSil
  3. Nişasta yerine tam buğday unu konulabilir mi?

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tabiki muhallebiyi un ile koyulaştırabilirsiniz. Ölçüde ufak bir farklılık olabilir.

      Sil

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT