TATLI PATATESLİ KURABİYE

Tatlı Patatesli Kurabiye
Yüksek besin değeri olan tatlı patates ile geçen sene turta ve kek yapmıştım. Sonuçtan son derece memnun kaldığım için önceki günlerde markette tatlı patates görünce bu sefer de kurabiye yapma düşüncesi ile hemen aldım. Kurabiye hamurunu hazırlarken tatlı patatesleri pişirmeden rendeleyerek çiğ şekilde kullandım. Tatlı patatese çok yakıştığını düşündüğüm aromalardan tarçın ve muskat ile beraber kullandığım hindistan cevizi hoş bir tat kattı. Yulaf ezmesi, tam buğday unu ve en son kattığım ceviz ile güzel bir lezzet bütünlüğü oluştu. Bu şekilde içeriğinde yulaf ezmesi ve ceviz olan kurabiyelerin kıtır olması için pratik bir şekilde kaşık yardımı ile şekillendirerek dağınık bir görüntü elde edebilirsiniz. Vitamin ve mineral açısından zengin tatlı patates ile hazırladığım kurabiyeler enfes lezzeti ile çayın ve kahvenin yanına olduğu kadar sütle de çok yakıştığını söylemeliyim.

Malzeme Listesi
125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
3/4 su bardağı kahverengi şeker
1 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş tatlı patates
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı muskat rendesi
1/4 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabarma tozu
1/2 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 1/2 su bardağı tam buğday unu
1/2 su bardağı kırık ceviz


  • Öncelikle derin bir karıştırma kabı içerisinde tereyağı ve kahverengi şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Ardından yumurta ekleyip bir dakika daha çırpın.
  • Rendelediğiniz tatlı patateslerin elinizle suyunu sıkın. 
  • Tatlı patatesleri ve portakal kabuğu rendesini karışıma ilave edin ve karıştırın.
  • Hazırladığınız sıvı karışıma tuz ve hindistan cevizi ekleyerek karıştırın.
  • Ardından kabartma tozu, tarçın, muskat rendesi, yulaf ezmesi ve tam buğday unu ekleyerek bir hamur hazırlayın.
  • Hazırladığınız hamura en son iri kıyılmış cevizleri ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Kurabiye hamurundan kaşık yardımı ile parçalar alın ve şekil vermeden yağlı kağıt serili tepsiye koyun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika hafifçe kızarana kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyeleri fırından alıp tepside soğumaya bırakın.

0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT