UNSUZ YULAFLI KURABİYE

UNSUZ YULAFLI KURABİYE
Son dönemde çok beğenilen ve takip edilen "unsuz" lezzetlere bir yenisini ekledim.
Rafine ürünlere ve katkı maddelerine ihtiyaç duymadan harika lezzetler ortaya çıkarmanın zor olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Yulaf ezmesi kullanarak hazırladığım kurabiyeler hem sağlıklı hem de lezzetli tatlara çok güzel bir örnek oldu. Kullanılan bal ve hindistan cevizi yağının kattığı enfes aroma, çok hoş ve dengeli bir şekilde hissediliyor. Üzerine kullandığım ceviz ise lezzeti çok güzel tamamladığı gibi görüntü de harikalar yarattı. Kurabiyeler yumuşak ve hafif yapışkan yapısı ile hava almayan saklama kutusunda oldukça uzun bir süre aynı tazeliğinde muhafaza edilebilir. Unsuz yulaflı kurabiye enfes lezzeti ile ara öğünler ve küçük tatlı kaçamakları için oldukça güzel bir alternatif.
Malzeme Listesi
2 su bardağı yulaf ezmesi
1/2 su bardağı kahverengi şeker
2 yemek kaşığı bal
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (veya oda sıcaklığında tereyağı)
1/4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı vanilya ekstresi
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri için;
yarım iç ceviz parçaları

  • Öncelikle yulaf ezmesini parçalayıcıya koyarak kısa bir süre, iyice un haline getirmeye gerek olmayacak şekilde çekin.
  • Ardından kalan bütün malzemeleri ilave edin ve tüm malzeme homojen bir kıvama gelene kadar çekin.
  • Hazırladığınız yumuşak harcı bir poşete koyarak buzdolabına koyun ve bir saat bekletin.
  • Soğuyan ve hafif sertleşen harcı buzdolabından alın. Bir kaşık veya dondurma servis kaşığı yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın ve aralıklı olarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Kurabiyeler pişerken yayılacağı için dizerken birbirine çok yakın koymamaya dikkat edin.
  • Kurabiyelerin üzerine yarım ceviz koyun ve elinizle hafifçe bastırarak batırın.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika kızarana kadar pişirin. 
  • Pişen kurabiyeleri fırından alın ve tepsisi ile soğumaya bırakın. Bu aşamada kurabiyeler yumuşak olacağı için soğuyana kadar tepsi içinde bekletmeniz gerekmektedir.
  • Kurabiyeler iyice soğuyunca tepsiden alıp servis yapabilirsiniz.


0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT