ŞEKERSİZ FISTIK EZMELİ KURABİYE

Şekesiz Fıstık Ezmeli Kurabiye
Önceki günlerde yer fıstığı tadının ve aromasının yoğun olarak hissedildiği fıstık ezmesini evde hazırladım. Hiçbir koruyucu veya katkı maddesi içermeyen, besleyici ve sağlıklı  fıstık ezmesinin evde yapımının son derece kolay olduğunu söylemeliyim. Şeker kullanmak yerine bal ile tatlandırabileceğiniz fıstık ezmesinde, bal oranını damak lezzetine göre ayarlamak mümkün.
Ardından hazırladığım fıstık ezmesi ile şeker kullanmayarak fıstık ezmeli kurabiyeler hazırladım. Fıstık ezmesi aroması ile kurabiyelere hoş ve farklı bir tat kattı. Fıstık ezmesinin içeriğindeki yağ oranını düşünerek kurabiyeleri hazırlarken ilave yağ kullanmadım. Yulaf ezmesi ve tam buğday ununu beraber kullandığım kurabiyeler son derece hafif oldu. Kurabiyeleri isteğinize bağlı olarak, fıstık ezmesi ile güzel bir lezzet bütünlüğü yaratan damla çikolata ile lezzetlendirebilirsiniz.

Malzeme Listesi 
1 su bardağı tuzsuz yer fıstığı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1/3 su bardağı bal
1/4 çay kaşığı tuz
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı tam buğday unu 
1/3 su bardağı damla çikolata

  • Öncelikle kabukları soyulmuş tuzsuz yer fıstıklarını parçalayıcıya koyun ve çekin. Kısa bir süre sonra fıstıklar pürüzsüz püre haline gelecek. Bu aşamada, parçalama işlemi sırasında zorlanırsanız sıvıyağ ekleyerek işleme devam edebilirsiniz.  
  • Püre haline gelen fıstık ezmesine tuz ve damak zevkinize göre bal ilave ederek bir kavanoza koyup buzdolabında saklayabilirsiniz.
  • Kurabiyeler için çektiğiniz ve pürüzsüz hale gelen fıstıkları bir karıştırma kabına alın. Tuz, bal ve yumurta ekleyerek tüm malzemeyi karıştırın.
  • Çırptığınız karışıma önce yulaf ezmesi ve kabartma tozu ekleyip karıştırın. 
  • Birkaç dakika bekledikten sonra  tam buğday ununu yavaşça ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Tepsiye dizili hamur parçalarını hafifçe bastırarak düzeltin ve hamurun üzerine  damla çikolata parçaları batırın.
  • Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında altları hafifçe kızarana kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyeleri fırından alıp soğumaya bırakın.

0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT