DEREOTLU VE PEYNİRLİ DİLİMLER

Dereotu ve Peynirli Dilimler
Farklı malzemeler ile yeni tatlar yakalamayı seviyorum. Bir süreden beri de rafine una alternatif olarak kullanılabilecek sağlıklı ve besleyici malzemeler konusunda araştırma yapıyorum. Baklagillerden yapılan unlar oldukça ilgimi çekse de bir türlü evde yapma imkanı yakalayamadım. Önceki günlerde markette sarı mercimek unu görünce hiç tereddüt etmeden aldım ve hemen denemelere başladım. İlk olarak mercimek unu ile dereotlu ve lor peynirli tuzlu yaptım. Sonuç tek kelime ile harika oldu. Dereotu ve lor peynirinin lezzeti ile mercimek unu birbirine çok yakıştı. Dereotlu ve peynirli dilimler sabah kahvaltısı ve ara öğün atıştırmalıkları için son derece sağlıklı bir o kadar da besleyici bir lezzet oldu ve deneyenlerden tam not aldı.

Malzeme Listesi
4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
125 gr. eritilmiş tereyağı
1 bardağı kahvaltılık lor peyniri
1,5 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 su bardağı sarı mercimek unu
1/2 su bardağı toz badem
1/2 demet dereotu


  • Öncelikle küçük tencerede tereyağını eritin ve ılınmaya bırakın. 
  • Diğer tarafta karıştırma kabı içerisinde yumurtaları kısa bir süre çırpın. 
  • Ardından yoğurt ve ılık tereyağını ilave ederek çırpmaya devam edin. Tereyağının çok sıcak olmamasına dikkat edin.
  • Karışıma sirke ve lor peyniri ilave edin. Tüm malzeme homojen bir şekle gelene kadar karıştırın. 
  • Daha sonra tuz, karbonat, mercimek unu ve toz badem ekleyerek karıştırın. 
  • En son ince kıyılmış dereotu ekleyerek spatula ile karıştırın. 
  • Karışımı iyice yağladığınız yaklaşık 25x35cm. ölçülerinde bir fırın kabına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 
  • Hafifçe kızarınca kürdan testi ile kontrol edin ve kürdan temiz ise fırından alıp soğumaya bırakın. 
  • Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.






0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT