DOĞAL GRANOLA

Doğal Granola
Kahvaltı ve ara öğünlerde süt, yoğurt ve taze meyve eşliğinde keyifle yenilen tatlarından biri granola.
Son dönemde marketlerde farklı markaların hazır granola paketlerini bulmak mümkün. Ancak hazır paketlerin çoğunun içeriğinde koruyucu katkı maddesi, yüksek miktarda şeker ve yağ  bulunuyor. Hiç tereddüt etmeden söyleyebilirim ki; evde zevkinize göre lezzetlendirebileceğiniz, herhangi bir rafine ürün ve koruyucu madde içeriği olmayan doğal granola yapımı son derece kolay. Granola hazırlarken sevdiğiniz kuru meyveleri (kayısı, üzüm, hurma, incir vb.) kuru yemişleri (ceviz, iç çekirdek, kavrulmamış fındık, fıstık, badem, kaju vb.) ve tohumları (susam, keten tohumu, chia vb.) kullanarak farklı tatlar yaratmak mümkün. Hazırladığınız granolayı bal, pekmez veya tahin ile tatlandırabilir; tarçın ve zencefil gibi baharatlarla aroma katabilirsiniz. Glutensiz yulaf ezmesi ile hazırlandığı zaman gluten alerjisi olan kişiler de rahatlıkla tüketebilirler. Hava almayan kavanoz içerisinde uzun süre muhafaza edebileceğiniz doğal granola ile son derece pratik, hafif ve sağlıklı tatlar yaratabilirsiniz.

Malzeme Listesi
1,5 su bardağı yulaf ezmesi
2 yemek kaşığı keten tohumu
4 adet kuru kayısı
1/3 su bardağı kuru üzüm
1/3 su bardağı kavrulmamış kaju
1/3 su bardağı kavrulmamış badem
1 adet yumurta akı
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 
1/2 çay kaşığı toz tarçın

  • Öncelikle yumurta akını katılaşana kadar çırpın.
  • Diğer tarafta kuru meyveleri küçük şekilde kesin. Kuru yemişler büyükse ufaltın.
  • Kuru meyve ve kuru yemişlere yulaf ezmesi, keten tohumu ve toz tarçın ekleyin.
  • Biraraya topladığınız malzemelere hindistan cevizi yağı ve bal ekleyerek iyice harmanlayın.
  • En son çırptığınız yumurta akını tüm malzemeye ekleyerek yumurta akını söndürmeden yavaşça karıştırın.
  • Tüm malzemeyi yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine yayın ve 150 derece önceden ısıtılmış fırına verin.
  • Aralıklı olarak tepsideki malzemeyi karıştırıp tekrar düzleyerek yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Tepsideki malzemeyi düzenli olarak karıştırmak granola yaparken dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta.
  • Granola hafif kızarıp rengi dönünce fırını kapatın ve tepsiyi yaklaşık bir saat fırında bırakın.

0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT