İNCİRLİ PASTA (RAFİNE UNSUZ VE ŞEKERSİZ)

İncirli Pasta (Rafine Unsuz ve Şekersiz)
Özellikle büyük şehirlerde yaşayan kişilerin, yoğunluk ve koşturma içinde kolay ve pratik şekilde beslenmeye yöneldiği ve bununla paralel olarak da işlenmiş gıda tüketiminin arttığı gözlenmekte. Ancak doğal yapısından son derece uzak; yüksek oranda şeker, yağ ve karbonhidrat içeren bu gıdaların sağlık açısından zararları oldukça fazladır. Kalitesiz ve sağlıksız beslenme, fiziksel ve ruhsal pek çok hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Sağlıklı ve kalite bir yaşam için sağlıklı beslenme bilincinin geliştiği günümüzde, uzmanlar rafine gıdalardan, çeşitli katkı maddesi içeren yiyecek ve içeceklerden uzak durulması gerektiği altını çizerek vurguluyor. Düzenli beslenme konusunda duyarlı olup, tükettiğimiz besinlere dikkat ederek sağlıklı bir gelecek için büyük bir adım atmak zor değil.

Bana son dönemde gelen istek ve sorulardan biri rafine un ve şeker kullanmadan nasıl pasta yapılabileceği yönünde. Ben de sağlıklı ve besleyici olmasını ön planda tutarak rafine un ve şeker kullanmadan son derece hafif ve bir o kadar da lezzetli bir pasta hazırladım. Pasta tabanın hazırlarken toz badem ve yulaf ezmesinin yanında kullandığım kestane unu çok hoş bir tat kattı. Doğal şeker kaynağı incir ile lezzetlendirdiğim pasta kreması ise kakaonun hoş kokusu ve tadı eklenince enfes oldu. Hafif tatları sevenler, sağlıklı beslenmeye özen gösterenler ve tatlı kaçamaklarını keyifle yapmak isteyenler için incirli pasta çok lezzetli bir tercih.

Malzeme Listesi 
Tabanı için;
100 gr. küp kesilmiş soğuk tereyağı
1 su bardağı toz badem
1 su bardağı yulaf ezmesi
1/2 su bardağı kestane unu
1/4 su bardağı bal
Üstünün kreması için;
500 ml. yarım yağlı süt
5 adet kuru incir
1 adet yumurta sarısı
2,5 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı nişasta
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı vanilya özü
2-3 yemek kaşığı bal 
Üzeri için;
1/2 su bardağı file badem

  • Ertesi gün kullanılmak üzere küçük doğranmış kuru incirleri sütün içerisine koyup buzdolabında bir gece bekletin.
  • Öncelikle taban için gerekli malzemelerin tamamını bir parçalayıcı yardımı ile hızlı bir şekilde karıştırın. Malzemeleri homojen bir şekilde karıştırarak elinize aldığınızda birbirine yapışan bir taban hamuru oluşturun.
  • 24 cm.lik kelepçeli bir pasta kalıbının tabanına boyutuna uygun olarak kesilmiş yağlı kağıt yerleştirin. Hazırladığınız harcı kalıbın tabanına hafifçe bastırarak yayın. 
  • Pasta tabanını önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  • Pişen pasta tabanını fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Diğer tarafta bir gece önceden dolapta beklettiniz süt ve incirleri ocağa alın. Yumurta sarısı, kakao, nişasta ekleyerek orta ateşte karıştırarak pişirin.
  • Krema kaymaya başlayınca ocaktan alın. El çırpıcısının parçalayıcı kısmını kullanarak incirler iyice parçalanacak şekilde kremayı pürüzsüz bir hale getirin.
  • Ardından kremayı kısık ateşte ocağa alın ve 5 dakika daha karıştırmaya devam ederek pişirin.
  • Krema iyice koyulaşınca altını kapatın. Tereyağı ve vanilya özü ekleyerek karıştırın.
  • Kremayı ara ara karıştırarak ılımaya bırakın.
  • En son ılıyan kremaya bal ekleyerek hızlı bir şekilde karıştırın. 
  • Ardından soğuyan pasta tabanının üzerine dökün ve düzleyin.
  • Pasta oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın ve 5-6 saat iyice soğuyana kadara bekletin. Tercihen pastayı buzdolabında bir gece bekletin.
  • Servis yapmadan önce pastanın üzerini file badem ile süsleyin.

0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT