MISIR UNLU BİSKÜVİ

Mısır Unlu Bisküvi
Mısırın öğütülmesi ile elde edilen mısır unu genellikle mısır ekmeği yapımında kullanılan bir malzeme olarak bilinir. Ayrıca mısır ununun kendine özgü hoş kokusu ve tadı ile farklı lezzetler yapmak da mümkün.
Önceki günlerde mısır unu ile tuzlu bisküviler hazırladım. Bisküvileri hazırlarken son dönemde adını sık olarak duyduğumuz chia tohumu kullandım. Chia tohumu protein bakımından zengin, yüksek oranda omega-3 ve lif içeren, sindirim sistemi ve kardiovasküler sağlığı korumaya yardımcı olan bir gıdadır. Ağırlığının 12 katı kadar su emebilme kapasitesi olan chia tohumunu ayrıca yüksek lif içeriği ile doygunluk hissettirir. Chia tohumunu su, süt, yoğurt veya kefir ile karıştırıp beklettiğinizde şişip jelleştiğini görebilirsiniz. Ayrıca tadı nerdeyse olmadığı için her türlü salata ve yemeklerde kullanmak da mümkün. Bisküvileri yaparken chia ile birlikte peynir ve ayçekirdeği içi kullanarak lezzeti biraz daha zenginleştirmek istedim. Çok az miktar yağ ile hazırladığım mısır unlu bisküviler ara öğün atıştırmalığı olarak hafif, sağlıklı ve besleyici güzel bir tat oldu.

Malzeme Listesi
1 su bardağı mısır unu
1/2 su bardağı toz badem
1/3 su bardağı chia tohumu
1/3 su bardağı ayçekirdeği içi
1/2 çay kaşığı tuz
100-125 gr. süzme beyaz peynir (veya beyaz peynir)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı su
Üzeri için;
Rendelenmiş taze kaşar ve cheddar peynir

Malzeme Listesi;
1 su bardağı mısır unu
1/2 su bardağı toz badem
1/3 su bardağı chia tohumu
1/3 su bardağı ayçekirdeği içi
1/2 çay kaşığı tuz
100-125 gr. süzme beyaz peynir (veya beyaz peynir)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı su
Üzeri için;
Rendelenmiş taze kaşar ve cheddar peynir


  • Bütün kuru malzemeleri bir araya toplayın.
  • Kuru malzemelere peynir, zeytinyağı ve su ekleyerek bir hamur hazırlayın.
  • Hamuru iki parçaya ayırın ve her bir parçayı iki yağlı kağıt arasında yarım cm. kalınlığında açın. 
  • Açtığınız hamuru istediğiniz bir kalıpla şekillendirin.  
  • Hazırladığınız hamur parçalarını yağlı kağıt serili tepsiye dizin
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10 dakika pişirin. Ardından fırının sıcaklığını 140 dereceye düşürerek kızarana kadar pişirin.   
  • Bisküviler kızarınca fırını kapatın ve tepsiyi 15-20 dakika fırında tutun.
  • Bisküvilerin kıtır kraker gibi olmasını isterseniz kapattığınız sıcak fırında soğumaya bırakabilirsiniz. 

   

0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT