ÇİLEKLİ FRAMBUAZLI PASTA (RAFİNE UNSUZ VE ŞEKERSİZ)

Çilekli Frambuazlı Pasta (Rafine Unsuz ve Şekersiz)
Rengi, kokusu ve tadı ile en çok sevilen meyvelerden biri olduğunu düşündüğüm çilek kullanıldığı yerlere bambaşka bir tat katıyor. C vitamini deposu çilek aynı zamanda antioksidan bakımından oldukça zengindir. Çileğin kansere karşı koruyucu, kalp ve damar sağlığını korumada ve kolesterol seviyesini dengelemede etkili olduğu bilinmektedir. Yüksek şeker içeriği bulunmayan çilek, lif içeriği ile tokluk sağlamaktadır. Her meyvede olduğu gibi ölçülü tüketilen bir porsiyon çilek hem günlük C vitamini ihtiyacını karşılamaya yardımcı hem de pek çok hastalığa karşı koruyuculuk sağlamaktadır.
Çileğin enfes lezzeti ile yine düşük şeker içeriği olan ve C vitamini deposu frambuazı birlikte kullanarak yazın keyifle yenilebilecek hafif bir pasta hazırladım. Rafine ürün kullanmadan doğal malzemeler kullanarak yaptığım pasta pişmeden hazırlandığı için son derece pratik. Orjinal tarif ile hazırlanmış çilekli frambuazlı pasta, çiğ beslenenler için olduğu kadar vejetaryen beslenenler için uygun. Sağlıklı, besleyici ve lezzetli çilekli frambuazlı pasta özellikle hafif ve meyveli tatlardan hoşlananların yoğun beğenisini toplayacak bir lezzet.

Malzeme Listesi;
Taban için;
1/2 su bardağı yulaf ezmesi
1/2 su bardağı ceviz içi
1/2 su bardağı dut kurusu
1/2 su bardağı badem unu
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
1 yemek kaşığı bal
Ara katı;
2 su bardağı çiğ kaju (bir gece önceden suda bekletilmiş)
3 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı hindistan cevizi kaymağı (veya süt kaymağı)
1 yemek kaşığı  hindistan cevizi yağı
1 çay kaşığı vanilya özü
Üst katı;
1 su bardağı donmuş frambuaz
250 gr. çilek
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı bal


  • Öncelikle pastanın alt tabanı için yulaf ezmesi, dut kurusu ve cevizi mutfak robotunda iyice çekin.
  • Ardından badem unu, hindistan cevizi yağı ve bal ekleyerek tüm malzemeyi tekrar çekin.
  • Hazırladığınız harcı 24 cm. çapında kelepçeli kalıbın tabanına elinizle bastırarak yayın ve kalıbı buzdolabına kaldırın.
  • Ara katı için kajuları sudan alın ve yıkayın. Ardından suyunun süzülmesi için bir süzgece koyun ve kısa bir süre bekleyin.
  • Suyu süzülen kajuları parçalayıcıda çekin ve püre haline getirin. Bu aşamada parçalayıcıyı aralıklı çalıştırarak kenarlara yapışan parçaları spatula ile toparlamak kolaylık olur.
  • Pürüzsüz hale gelen kajulara kalan tüm malzemeyi katarak robotta çekin.
  • Hindistan cevizi kaymağı kutu hindistan cevizi sütünü çalkalamadan buzdolabında beklediğiniz zaman üstte kalan kısmıdır. Kaşıkla üst kısmı sıyırarak kaymak kısmını alabilirsiniz. Pastayı hazırlarken aynı şekilde süt kaymağını da rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • Hazırladığınız harcı buzdolabındaki taban üzerine dökün ve eşit şekilde düzeltip tekrar buzdolabına kaldırın.
  • En üst sos katı için yıkanmış çileklerin suyunu süzün ve küçük küpler şeklinde kesin.
  • Frambuaz ile çileği bir sos kabına koyup kısık ateşte yumuşayıp suyu uçana kadar 15-20 dakika pişirin.
  • Bu arada mısır nişastasını çok az su ile karıştırın ve pişen meyvelere ekleyerek koyulaşana kadar sürekli karıştırın.
  • Meyveler pelte kıvamına gelince ocaktan alın. Ilıyınca bal ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Meyveler soğuyunca buzdolabındaki kalıbın en üst katmanı olarak dökün ve düzeltin.
  • Pastayı servis yapmak için iyice soğuyana kadar tercihen bir gece buzdolabında bekletin.

0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT