FINDIKLI VE İNCİRLİ BAR (RAFİNE UNSUZ VE ŞEKERSİZ)

Fındıklı ve İncirli Bar (Rafine Unusz ve Şekersiz)
Ağustos ayında tezgahlarda kendini göstermeye başlayan tatlı ve lezzetli meyvelerden bir tanesi incirdir. Şeker içeriği fazla bir meyve olan incir; yüksek kalsiyum, magnezyum, sodyum ve  potasyum içermektedir. Ayrıca K ve B vitaminleri bakımından zengin incir, özellikle kurutulmuş olarak kuvvetli bir antioksidan kaynağıdır. Düşük kalorisi bulunan ve yoğun lif içeriği ile kabızlık başta olmak üzere sindirim sorunlarına iyi geldiği bilinen incir ayrıca cilt, kalp ve kemik sağlığı üzerinde de olumlu etkiler yaratmaktadır.
Doğal şeker kaynağı olarak düşündüğüm taze incir ile başka hiçbir tatlandırıcıya ihtiyaç duymadan çok lezzetli bir atıştırmalık bar hazırladım. İncirle beraber kullandığım fındık ve yulaf ezmesi lezzete çok güzel bir bütünlük kattı. Ayrıca kullanmaktan büyük keyif aldığım baharatlardan muskat, zencefil ve tarçın lezzete hoş bir aroma eklendi. Çiğ kuruyemiş ve glutensiz yulaf ezmesi ile hazırlandığı zaman gluten hassasiyeti olan kişilerin de tüketebileceği fındıklı ve incirli bar enfes lezzeti ile yazın favorilerinden oldu.

Malzeme Listesi;
2 su bardağı taze incir püresi
1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı kavrulmuş fındık
1 su bardağı yulaf ezmesi
1/2 su bardağı çekilmiş yulaf ezmesi
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1/2 çay kaşığı muskat rendesi
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya özü

  • İncir püresi için taze incirleri ayıklayıp parçalayıcı yardımı ile çekin.
  • Ardından fındıkları parçalayıcıya koyarak çok ince olmayacak şekilde çekin.
  • Daha sonra 1/2 su bardağı yulaf ezmesini yine parçalayıcı ile un haline gelecek şekilde çekin.
  • Bir karıştırma kabı içerisinde listedeki tüm malzemeleri bir kaşık yardım ile iyice karıştırın.
  • 20x20 cm boyutlarında bir fırın kabının tabanını yağlayın ve hazırladığınız harcı tabana eşit şekilde yayın. 
  • Fırın kabını oda sıcaklığında yarım saat bekletin. Ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 25-30 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Pişen kabı fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT