ZEYTİNLİ KRAKER (RAFİNE UNSUZ)

Zeytinli Kraker (Rafine Unsuz)
Ara öğünler ve gün içerisindeki atıştırmalık ihtiyacı için son derece pratik, bir o kadar da sağlıklı ve lezzetli zeytinli krakerler hazırladım. Krakerleri hazırlarken rafine undan uzak kalarak eşit oranda fasulye ve badem unu kullandım. Badem unu için evde kabuksuz bademi parçalayıcı yardımı ile incecik olarak çekebilir veya marketlerden ve pastacılık malzemesi satılan yerlerden hazır çekilmiş olarak temin edebilirsiniz. Yine fasulye unu da büyük marketlerde hazır paketli olarak bulunuyor. Badem ve fasulye unu ile krakerler hem çok hoş bir tat hem de ağızda dağılan bir yapı kazandılar. Zeytin ve zeytinyağının enfes lezzeti de krakerleri çok güzel bir şekilde tamamladı. Zeytinli krakerler peynirle beraber sunum yapıldığında çok güzel ve beğenilen bir atıştırmalık oluyor.

Malzeme Listesi
1/2 su bardağı fasulye unu
1/2 su bardağı badem unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı tuz
1/3 su bardağı ayıklanmış ve çatalla ezilmiş siyah zeytin
Aldığı kadar su

  • Tüm malzemeyi bir karıştırma kabına alın. 
  • Yavaşça aldığı kadar su ekleyerek elinize yapışmayan ve kaptan toparlanabilen bir hamur hazırlayın.
  • Hamuru iki yağlı kağıt veya streç arasında yarım santim kalınlığında açın.
  • Hamuru kalıpla veya keserek şekillendirin. Hamur parçaları çok ince olduğunda kaldırırken parçalanmaması için büyük bir bıçağı spatula şeklinde kullanabilirsiniz.
  • Hamur parçalarını yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 fırında önce 10 dakika pişirin. Daha sonra fırının ısısını 160 dereceye düşürün ve 25-30 dakika daha pişirin. 
  • Krakerler pişince fırını kapatın ve tepsiyi fırında bekletin.
  • Fırında en az bir saat beklettiğiniz krakerleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın.


0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT