BAL BADEMLİ PASTA (RAFİNE UNSUZ VE ŞEKERSİZ)

Bal Bademli Pasta (Rafine Unsuz ve Şekersiz) Hem göze hem de damağa hitap eden bal bademli pasta, badem ve balın enfes uyumunu  ortaya koyan harika bir lezzet oldu. Rafine un ve şeker içermeyen pasta, tatlı kaçamakları için çok güzel bir alternatif. Pastanın tabanını hazırlarken badem ile birlikte yulaf ezmesi, ara katını hazırlarken ise lezzeti biraz daha zenginleştirmek için bal ile hurma püresi kullanmayı tercih ettim. Pastanın en üst katı için hazırladığım kakao yağı, hindistan cevizi yağı ve kakao içeren çikolata, lezzeti tek kelime ile mükemmel bir şekilde tamamlamış oldu. Tamamen doğal malzemeler içeren ve pişmeden hazırlanan bal bademli pastayı bir kez tattıktan sonra vazgeçilemez lezzetlerden biri olacağını söyleyebilirim.

Malzeme Listesi
Tabanı için;  
1+3/4 su bardağı çekilmiş yulaf ezmesi
1 su bardağı toz badem
100 gr. soğuk tereyağı
1/4 su bardağı kakao
3 yemek kaşığı bal
Ara Katı için;
100 gr. (6 adet büyük) hurma
2 su bardağı toz badem
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
1 çay kaşığı vaniya özü
Üst katı için;
35. gr. kakao yağı
2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
2 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı vanilya özü
1/3 su bardağı kakao

  • Pasta tabanı için yulaf ezmesini parçalayıcıda çektikten sonra kalan tüm malzemeyi ekleyerek bir harç hazırlayın.
  • Elde ettiğiniz harcı tabanına yağlı kağıt serilmiş 20 cm. kelepçeli kalıba eşit bir şekilde bastırarak yerleştirin ve kalıbı buzdolabına koyun.
  • Ardından ara katı için çekirdekleri çıkmış ve küçük parçalara kesilmiş hurmaları sıcak suda on dakika bekletin.
  • Yumuşayan hurmaları süzerek sudan çıkarın. Hurmalara beklettiğiniz sudan iki yemek kaşığı ve bal ekleyerek püre haline gelene kadar çekin.
  • Daha sona hindistan cevizi yağı, toz badem ve vanilya özü ekleyerek tüm malzeme homojen hale gelene kadar çekin.
  • Macun halindeki harcı buzdolabındaki tabanın üzerine eşit şekilde düzleyerek koyun ve kalıbı tekrar buzdolabına kaldırın.
  • En son üst katı için kakao yağını benmari şeklinde eritip ocaktan alın.
  • İçine hindistan cevizi yağı, bal ve vanilya özü ekleyerek karıştırın.
  • En son kakao ekleyerek tüm malzemeyi iyice karıştırın ve yarım saat buzdolabında bekletin.
  • Buzdolabında bekleyen ve hafif koyulaşan karışımı hızlıca karıştırıp pastanın üstüne eşit şekilde dökün.
  • Pastayı servis yapmadan önce en az 4 saat buzdolabında bekletin.




0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT