FINDIKLI VE DUTLU MİNİ BAR (RAFİNE UNSUZ VE ŞEKERSİZ)

Fındıklı ve Dutlu Mini Bar (Rafien Unsuz ve Şekersiz)
Günümüzde özellikle büyük şehirlerde hızlı tempodaki hayat içerisinde bazen farkında bile olmadan işlenmiş, paketli, hazır gıdaları tüketme eğilimi içerisinde oluyoruz. Yapılan araştırmalar sağlıksız ve yanlış beslenme sonucunda obezite ve kronik hastalıkların her geçen gün arttığı gösteriyor. Beslenme alışkanlıklarında geliştireceğimiz farkındalıkla  katkı ve koruyucu madde içeren besinlerden uzak kalarak yapabileceğimiz ufak birkaç değişiklikle, sağlıklı ve dengeli beslenmeyi hayatımıza adapte etmek aslında oldukça kolay. Beyaz un ve şeker gibi rafine ürünlerden arınmış, doğal besinlerin temel olduğu bir beslenme şekli ile hem bedensel hem de ruhsal olarak yaşanacak olumlu değişikliklerin hayat kalitesine de yansıdığı şüphesiz bir gerçek.
Rahatlıkla temin edebilecek doğal malzemeler ile hazırladığım fındıklı ve dutlu mini bar son derece besleyici ve bir o kadar da lezzetli tatlardan oldu. Kavrulmamış fındık, dut kurusu ve hindistan cevizi kullanarak hazırladığım mini barlar keçiboynuzu tozu, tarçın ve muskat bir kat daha lezzetlendiler. Ara öğünlerde atıştırmalık olarak keyifle tüketilen mini barlar ayrıca konsantrasyon ve enerji ihtiyacı hissedilen durumlar için oldukça güzel bir alternatif.


Malzeme Lİstesi
1 su bardağı dut kurusu
1 su bardağı kavrulmamış fındık
1/4 su bardağı toz hindistan cevizi
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
2 yemek kaşığı bal
1/3 çay kaşığı rende muskat 
1/2 çay kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı keçiboynuzu unu
1-2 tatlı kaşığı süt 

  • Öncelikle fındığı parçalayıcıya koyun ve yağı çıkana kadar çekin.
  • Ardından dut kurusu ve toz hindistan cevizi ekleyerek bir süre daha çekin. 
  • En son hindistan cevizi yağı, bal, muskat, tarçın, keçiboynuzu unu ekleyerek çekmeye devam edin. 
  • Tüm malzeme iyice karışırken bu aşamada önce 1 tatlı kaşığı süt ilave edin. Karışımın elinizde sıktığınızda birbirine yapışan bir kıvamda olması için gerekiyorsa 1 tatlı kaşığı süt daha ekleyin.
  • Hazırladığınız karışımı kalıpla veya elinizle top şeklinde şekillendirin ve buzdolabında en az 4 saat sertleşene kadar bekletin.



0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT