NOHUTLU BAR (RAFİNE UNSUZ VE ŞEKERSİZ)

Nohutlu Bar (Rafine Unsuz ve Şekersiz)
Rafine ürünler kullanmadan enfes tatlar yaratmak isteyenler için çok pratik bir tarif hazırladım. Rafine una alternatif olarak mutfağımda nohut, mercimek ve fasulye gibi çeşitli kuru baklagillerin unlarını kullanmaktan çok keyif alıyorum. Bu defa ana malzeme olarak kuru baklagillerden protein, kalsiyum, çinko, magnezyum ve demir bakımından zengin nohut kullanarak sağlıklı ve besleyici bir lezzet hazırladım. Doğal tatlandırıcı olarak hurma ve bal kullandığım nohutlu bar, hindistan cevizi rendesi ve yağının kattığı hoş aroma ile bir kat daha lezzetlendi. Nohutlu bar, ara öğünlerde hem tok tutan hem de tatlı isteğini güzel bir şekilde bastıran bir lezzet olarak deneyenlerden tam aldı.

Malzeme Listesi
2 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 su bardağı toz badem
1/4 su bardağı hindistan cevizi
1,5 yemek kaşığı ham kakao (veya kakao)
4-5 adet hurma
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
1 portakalın kabuğunun rendesi
1 çay kaşığı vanilya özü
Üzerinin sosu için;
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı ham kakao (veya kakao)
2 yemek kaşığı badem sütü (veya herhangi bir süt)

  • Öncelikle hurmaların çekirdeklerini çıkarıp küçük parçalara kesin. Hurmaları küçük bir kaba alın ve üstünü örtecek kadar sıcak su koyup yarım saat kadar bekletin.
  • Yumuşayan hurmaları sudan alıp haşlanmış nohutlar ile birlikte parçalayıcıya koyun. Hurmayı ıslattığınız sudan 1-2 yemek kaşığı ilave ederek çekin.
  • Nohutları kısa bir süre çektikten sonra parçalayıcıya hindistan cevizi yağı ve bal ilave edin. Nohutlar pürüzsüz bir hale gelene kadar çekmeye devam edin.
  • Ardından kalan tüm malzemeyi de ilave ederek tamamen homojen bir hale gelene kadar karıştırın.
  • 20x20 cm büyüklüğünde bir kabın tabanına yağlı kağıt serin. Hazırladığınız harcı kaba koyun ve eşit bir şekilde düzleyerek buzdolabına kaldırın. 
  • Diğer tarafta üst sosunu hazırlamak için küçük bir sos kabında hindistan cevizi yağını çok kısa bir süre ılıtın. Çok hızlı bir şekilde eridiğini göreceksiniz.
  • Hindistan cevizi yağına kalan tüm sos malzemelerini ekleyerek çırpın.
  • Hazırladığınız sosu buzdolabında bekleyen nohutlu bar üzerine eşit şekilde yayın ve  soğuması için tekrar buzdolabına koyun.

0 comments :

Yorum Gönderme

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT