KURU DOMATESLİ MUFFİN (SİYEZ UNLU)

Kuru Domatesli Muffin (Siyez Unlu)
14 kromozon yapısı ile genetik yapısı bozulmamış olan siyez buğdayı, modern buğdayın atası olarak kabul edilmektedir. Ülkemizde Kastamonu bölgesinde yetişen siyez buğdayı taş değirmenlerde öğütülerek siyez bulguru ve unu elde edilmektedir. Siyez unu öğütülürken kepek ve kabuk kısımları da muhafaza edilmektedir. Bu nedenle lif, vitamin, mineral ve protein bakımından zengindir.
Marketlerde ve aktarlarda kolaylıkla bulunabilen, genetiği oynanmamış siyez unu ile kuru domatesli muffin hazırladım. Muffinleri yaparken kuru domatesle çok yakıştırdığım ceviz de kullandım. İsteğe bağlı olarak farklı malzemelerle yeni tatlar yakalamak da mümkün.  Muffinleri hazırlarken başka herhangi bir çeşit un ile karıştırmadım ve sadece siyez unu kullandım. Sonuçtaki performansından çok memnun kaldım. Muffinler son derece güzel kabardılar ve çok da lezzetli oldular. 

Malzeme Listesi
1 adet yumurta
1/4 su bardağı süt
1/4 su bardağı yoğurt
1/4 su bardağı zeytinyağı
3/4 su bardağı siyez unu
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/4 su bardağı ince doğranmuş kuru domates
1/4 su bardağı kırık ceviz 

  • Öncelikle karıştırma kabı içerisinde yumurta, süt, zeytinyağı ve yoğurdu 2 dakika kadar çırpın.
  • Ardından tuz, siyez unu ve kabartma tozu ekleyerek tüm malzeme karışana kadar çırpın.
  • En son olarak küçük kesilmiş kuru domates ve kırık ceviz parçaları ekleyerek spatula ile harcı karıştırın.
  • Hazırladığınız harcı muffin kalıplarını 2/3 oranında dolduracak şekilde koyun.
  • Muffin kalıplarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
  • Muffinleri kürdan batırarak kontrol edin. 
  • Pişen muffinleri tel üzerinde soğumaya bırakın.

0 comments :

Yorum Gönder

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT