ÜZÜMLÜ KURABİYE (RAFİNE UNSUZ VE ŞEKERSİZ)

Üzümlü Kurabiye (Rafine Unsuz ve Şekersiz) Canınızın tatlı çektiği zamanlar için rafine un ve şeker içermeyen enfes atıştırmalık bir kurabiye hazırladım. Çayın veya kahvenin yanına çok yakışan tek lokmalık kuru üzümlü kurabiyeler son derece pratik. Kurabiyelere tat vermesi için kuru üzümle beraber kullandığım ham kakao parçaları kurabiyelere çok hoş bir lezzet, portakal kabuğu rendesi ise güzel bir aroma kattı. Rafine un yerine toz badem, hindistan cevizi unu ve yulaf ezmesi kullandığım kurabiyeleri hava almayan kaplarda uzun süre aynı tazeliğinde saklayabilirsiniz.

Malzeme Listesi
1/2 su bardağı kuru üzüm
100 gr. eritilmiş tereyağı
1 yumurta
1/2 su bardağı toz badem
1/2 su bardağı yulaf ezmesi
1/2 su bardağı hindistan cevizi unu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1/4 su bardağı ham kakao parçaları 

  • Öncelikle kuru üzümleri sıcak suda en az 15 dakika bekletin ve süzün.
  • Diğer taraftan tereyağı ve yumurtayı yaklaşık 2 dakika kadar çırpın.
  • Ardından toz badem, yulaf ezmesi, hindistan cevizi unu, kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesi ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • En son kuru üzüm ve ham kakao parçaları ekleyerek karıştırın ve harcı oda sıcaklığında yarım saat bekletin.
  • Beklettiğiniz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika altları kızarana kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyeleri tepsi içinde soğumaya bırakın.

0 comments :

Yorum Gönder

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT