MUZLU MUFFİN (RAFİNE UNSUZ VE ŞEKERSİZ)

Muzlu Muffin (Rafine Unsuz ve Şekersiz)
Besleyici özelliği yüksek gıdalardan biri olan muz başta B1, B2, C, A ve E vitaminleri olmak üzere potasyum, demir, kalsiyum, fosfor, sodyum ve iyot açısından da çok zengindir. Muz kalorisi yüksek bir besin olmakla birlikte kolesterol içermemektedir. Ayrıca lif bakımından zengin ve tok tutan bir gıdadır. Yüksek şeker ve nişasta içerdiği için şeker rahatsızlığı bulunan kişilerin muzu kontrollü tüketilmesi tavsiye edilmektedir. 
İçerdiği şekeri doğal tatlandırıcı olarak keyifle kullandığım muzla enfes muffinler hazırladım. Küçük bir ipucu olarak beklemiş ve hafif kararmış muzların daha tatlı olduğunu söyleyebilirim. Kestane unu ve glutensiz yulaf ezmesi ile hazırladığım muffinlere muzla büyük uyum sağlayan ceviz ayrı bir lezzet kattı. Muzlu muffin sabah kahvaltısı ve ara öğünler için sağlıklı ve besleyici bir alternatif oldu.

Malzeme Listesi
1 adet yumurta
2 adet olgun ezilmiş büyük muz
1/4 su bardağı yoğurt
1/4 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yulaf ezmesi
1/2 su bardağı kestane unu
1/2 su kırık ceviz
1 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  
  • Ezilmiş muz, yumurta, yoğurt ve zeytinyağını 2 dakika kadar karıştırın.
  • Ardından yulaf ezmesi, kestane unu, vanilya ve kabartma tozu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • En son iri parçalanmış cevizleri de ekleyerek kısa bir süre karıştırın.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hazırladığınız harcı muffin kalıplarına 3/4 oranında doldurun ve ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Muffinleri kürdan batırarak kontrol edin ve pişen muffinleri fırından alıp tel üzerinde soğumaya bırakın.




0 comments :

Yorum Gönder

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT