KAKAOLU HİNDİSTAN CEVİZİ TOPLARI (RAFİNE UNSUZ VE ŞEKERSİZ)

KAKAOLU HİNDİSTAN CEVİZİ TOPLARI (RAFİNE UNSUZ VE ŞEKERSİZ)
Canınızın tatlı çektiği zamanlar için rafine un ve şeker içermeyen son derece pratik bir tarif paylaşmak istiyorum. Sadece dört malzeme kullanılarak hazırlanan tek lokmalık kakaolu hindistan cevizi toplarının özellikle kahve ve çayın yanına çok yakıştığını söylemeliyim. Çikolata severler ham çikolata parçaları da ekleyerek lezzeti daha da zenginleştirebilirler.

Malzeme Listesi
2 adet yumurta akı
1/4 su bardağı bal
2 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı hindistan cevizi

  • Karıştırma kabı içerisinde öncelikle yumurta akı ve balı yaklaşık iki dakika kadar çırpın.
  • Ardından kakao ve hindistan cevizi ilave ederek tüm malzemeyi iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız harcı dondurma kaşığı yardımı ile yağlı kağıt üzerine koyun ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Pişen kakaolu hindistan cevizi parçalarını tepsi üzerinde soğumaya bırakın.


0 comments :

Yorum Gönder

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT