HİNDİSTAN CEVİZLİ TART (RAFİNE UNSUZ VE ŞEKERSİZ)

HİNDİSTAN CEVİZLİ TART (RAFİNE UNSUZ VE ŞEKERSİZ)Hindistan cevizi severler bu tarifi sakın kaçırmasın. Hindistan cevizinin kendine has tadı elma ve tahinle birleşince bu kadar güzel bir lezzet ortaya çıkacağını tahmin etmemiştim. Ayrı iki kat olarak hazırladığım tart katmanları piştikten sonra birbiri ile adeta bütünleşti. Hindistan cevizli tartı vegan ve glutensiz beslenenlerin de rahatlıkla tüketebileceğini belirtmek isterim. 


Malzeme Listesi
Tabanı için;
3 adet hurma
1/4 su bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı tahin
1/2 su bardağı hindistan cevizi unu
1 adet orta boy elma, rendelenmiş
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, eritilmiş
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya özütü
Üst katmanı için; 
1/2 su bardağı hindistan cevizi
1 adet orta boy elma, rendelenmiş
2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, eritilmiş
2 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri
1 yemek kaşığı vanilya ekstresi
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Süsleme için;
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı hindistan cevizi cipsi


  • Öncelikle tabanı için çekirdekleri çıkarılmış hurmaları, tahini, elma rendesini, hindistan cevizi yağını ve vanilyayı parçalayıcı da iyice çekin.
  • Ardından hindistan cevizi, hindistan cevizi unu ve kabartma tozu ilave edip tüm malzeme homojen bir hale gelene kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız harcı tabanına yağlı kağıt koyduğunuz 20 cm. lik kelepçeli kalıba bastırarak eşit şekilde yayın.
  • Üst katmanı için tüm malzemeleri homojen bir hale gelene kadar karıştırın.
  • Harcı taban üzerine eşit şekilde yayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Pişen tartı fırından alıp soğumaya bırakın. 
  • Servis yapmadan önce üzerine isteğe bağlı olarak üzerine bal sürüp, hindistan cevizi cipsi ile zenginleştirebilirsiniz.


 

0 comments :

Yorum Gönder

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT